Aktuality

16. ročník Memoriálu Ludvíka Daňka klepe na dveře

15.05.2015 11:46

Mezinárodní atletický mítink s účastí nejlepších českých atletů a s hvězdně obsazenou soutěží v hodu diskem mužů se uskuteční v úterý 19. května 2015.

Mítink byl zařazen do European Athletics Outdoor Area Meetings 2015 – evropských atletických mítinků. „Je to pro nás velká výzva a bereme to jako určité ocenění naší práci. Jsme si vědomi další práce s tím spojené, a chceme atletiku v Turnově propagovat co nejlépe a přilákat do našeho města sportovní hvězdy, na které se mohou přijít podívat nejen diváci z Turnova a okolí,“ říká Jana Svobodová prezidentka AC  SYNER Turnov.

Přislíbena je i účast nejlepších diskařů světa, pravidelná účast nejlepších českých atletů a zástupců českého olympijského výboru.

Na mítinku se tak představí světový diskaři Estonec Gerd Kanter, Polák Piotr Malachowski, české atletické hvězdy Pavel Maslák, Jakub Holuša a Zuzana Hejnová, mistři světa a Evropy.

Historickým mezníkem turnovské atletiky, se bezesporu stal 2. 8. 1964, kdy diskař Ludvík Daněk hodil světový rekord 64,55 metrů a zapsal tak Turnov do nesmazatelné historie světové atletiky. Záštitu nad letošním 16. ročníkem Memoriálu Ludvíka Daňka převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Slavnostní zahájení proběhne v úterý 19. května od 16:00 hodin.

Podrobný program naleznete na webových stránkách http://memorial-ludvika-danka.acturnov.com/

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login