Aktuality

Ahoj Martine, zdravili školáci první hodinu ve Stružnici

01.09.2014 15:56

„Ahoj Martine,“ pozdravilo 15 žáčků ZŠ ve Stružnici na Českolipsku hejtmana LK Martina Půtu, když spolu s nimi zahájil nový školní rok. Jak se ukázalo, navedl je k tomu starosta obce Jan Mečíř a všichni tak sborově pana hejtmana přivítali.

Pod vedením ředitelky Lenky Kolstrunkové a učitelek jim pak děti z mateřské a základní školy připravily malý kulturní pořad, v němž se přednášelo, hrálo na foukací harmoniky a flétny a také cvičilo.

Hejtman pak osobně přivítal ve školním roce 2014/2015 čtyři prvňáčky a popřál všem žákům, jejich rodičům i hodně úspěchů a pevné nervy a obdaroval je taškou plnou bonbónů.

Starosta poté předal škole soubor fotoaparátů a kamer v hodnotě 150 tisíc Kč, které poslouží k výuce i reprezentaci školy.

Ještě předtím přivítali hejtmana na Střední umělecké škole sklářské v Kamenickém Šenově. Ředitel školy Pavel Kopřiva spolu s personálním ředitelem firmy Preciosa a.s. Pavlem Brzákem provedli hejtmana po škole a v kinosále poté přesně v 8 hodin zahájili nový školní rok.

Hejtman v krátkém proslovu vyjádřil uspokojení nad dobrou atmosférou panující ve sklářské škole.

“Přeji všem studentům, aby stejně jako zahájili školní rok, aby jej také všichni v červnu příštího roku také dobře ukončili,“ řekl mimo jiné Martin Půta.

Také ostatní členové Rady Libereckého kraje zahájili školní rok se žáky a studenty na základních a středních školách po celém Libereckém kraji. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login