Aktuality

Andělům v Krompachu nejvíce chutnala čokoláda z fontány

16.12.2013 14:24

 Piškoty a kousky ovoce namáčené v čokoládě z fontánky byly největším hitem sobotní večerní hostiny již 14. ročníku Andělské slavnosti, kterou  o víkendu uspořádaly Dětský domov v Krompachu ve spolupráci  s občanským sdružením Letní dům a za velké podpory společnosti Sodexho.

Více než stovka malých i dospělých andělů, mezi nimi i hejtman LK Martin Půta s dcerami i autor těchto řádek a fotografií museli do bílého hábitu s andělskými křídly, neboť andělská ochranka by je na slavnost jinak nepustila,  se slétla do vyzdobené jídelny domova, Předtím  však všichni  absolvovali roztomilý kulturní program připravený z valné části vlastními dětskými silami.

Před sobotním nočním vyvrcholením návštěvníci viděli například  stínovou pohádku Skřítci divadla Toy Macchie, v zaplněném kostele Čtrnácti svatých pomocníků vystoupil sbor dětí z dětského domova a písničkář a kytarista Jan Matěj Rak, pracovali v tvůrčích dílnách i obdivovali ohňovou show skupiny Hypnotica.

I v sobotu na Andělském večeru sklidili zpěváčci sboru velký aplaus, stejně jako malí tanečníci a Jan Matěj Rak. Teprve pak se natěšení andělé rozeběhli k dobrotami se prohýbajícím stolům  a ochutnávali laskominy. Nejvíce andílků se jako tradičně  shluklo už u zmíněné čokoládové fontány, u níž kouzlili nejrůznější variace mlsů, včetně šlehačky padající rovnou do úst.

„Touto naší největší a nejznámější akcí se snažíme propojit  život našich dětí v domově s obcí a jejím okolím. Těší nás také, že přijeli mnozí z našich příznivců a naše bývalé děti i se svými malými potomky,“ prozradila ředitelka domova Regina Stiblíková, která nestačila děkovat za hromadu dárků, které mezi sebou vybrali zaměstnanci  Sodexho z celých Čech i Slovenska.

„Je to velmi dobrý a  chvályhodný nápad. Zkusíme příští rok uspořádat obdobnou sbírku dárků pro děti našich dětských domovů mezi zaměstnanci krajského úřadu,“ poznamenal hejtman.

Andělé z Krompachu neodlétli  ani v neděli, když je zde dopoledně zdržela  pohádka Tři sestry a jeden prsten v podání divadla Ty-já-tr / Hrobeso.

„Věřím, že jubilejní patnáctá Andělská slavnost bude příští rok opět úspěšná. Připravíme určitě zase nějaké zajímavé překvapení,“ loučila se s anděly spokojená, usměvavá ředitelka.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login