Aktuality

Českolipský fotograf Jan Váňa mapoval povodně 2010 a vystavuje na kraji

03.08.2013 17:31

 

Jan Váňa, asistent poslance PČR Petra Skokana, fotografoval 8. 8. 2010 na Frýdlantsku vše, co povodně napáchaly, i to, jak s nimi lidé bojovali.

Přehlídka jeho fotografií z Chrastavy, Frýdlantu, Hrádku nad Nisou a Bogatynie ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci je po třech letech připomínkou síly vodního živlu i odhodlání lidí zamezit škodám a co nejdříve je odstranit. I proto výstavu, která potrvá od 6. do 16. srpna, podpořil hejtman LK Martin Půta.

 

Jan Váňa se narodil 21. 1. 1979 v České Lípě, kde i žije. Fotografování je jeho koníčkem. Po začátcích na fotoaparátech Pentax a Olympus nyní pracuje s CANON EOS 350D. V letech 2006 a 2007 v celostátní fotosoutěži o cenu Modrého slona získal vždy 2. místo.

Jeho doménou jsou povodně, požáry, bouřky, slavnosti, setkání lidí, ale fotí i rodinné události, svatby i poslední rozloučení. Dokumentoval například i hejtmanské plesy.

Od roku 2009 je externím fotografem Státního okresního archivu v České Lípě. Fotografuje pro ARTEFAKTUM CZ z Jablonce nad Nisou a Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, Unii malých a středních podniku v ČR a další instituce.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login