Aktuality

Dobrovolní hasiči Železného Brodu s přispěním kraje získají nový vůz

20.11.2013 12:59

 Město Železný Brod obdrželo účelovou dotaci z Dotačního fondu Libereckého kraje, z podprogramu Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje, na pořízení dopravního požárního automobilu.

Dotace je ve výši 675 000 Kč, což činí 50% nákladů na pořízení nového vozu. Celková očekávaná cena nového dopravního vozu pro JSDHO Železný Brod je cca  1 350 000 Kč.“

„Nové dopravní vozidlo bude v konfiguraci 4x4, uzpůsobené na převoz 8+1hasičů. Vozidlo nahradí již dosluhující automobil AVIA DA 12, který byl vyroben v roce 1984,“ uvedl André Jakubička, starosta Města Železný Brod.

Momentálně probíhá podle něj výběrové řízení ve spolupráci s dobrovolnými hasiči města Železný Brod. Využití dopravní automobil najde nejen na zásahy, ale i při dopravě mladých hasičů a soutěžních družstev v požárním sportu.

 

Jak informovala Kateřina Mrkvičková z krizového řízení města, Železný Brod navíc obdržel ještě další finanční dotaci ve výši 165 460 Kč, která bude využita na pořízení stříhacího nástroje s příslušenstvím ke stávajícímu hydraulickému vyprošťovacímu zařízení, zásahové obleky, přilby a rukavice.

„Výše dotace pokryje opět 50% celkových nákladů. Členové zásahového družstva tak budou dovybaveni k výjezdům na požáry, dopravní nehody a jiné mimořádné události,“ doplnil starosta. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login