Aktuality

Fotbalista Slovanu Radoslav Kováč je nejúspěšnějším sportovcem Liberecka za rok 2013

29.01.2014 17:19

 Kapitán fotbalového Slovanu Liberec Kováč byl v loňském roce skutečnou oporou týmu v lize i evropských pohárech. Cenu mu za Liberecký kraj předala náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová.

Vedle Kováče se  z fotbalového Slovanu objevují v anketě ještě jeho spoluhráč a reprezentační útočník Michael Rabušic na 6. příčce. FC Slovan Liberec byl nejlepší v kategorii družstev dospělých. Trenér fotbalistů Jaroslav Šilhavý vyhrál kategorii profi trenér. Také v mládeži se do desítky dostali dva mladíci z dorostu Slovanu - Jakub Kastelovič a Lukáš Kaiser.

Kováč zvítězil v prestižní anketě Nejúspěšnější sportovec roku 2013, i když ho na trůnu dotahovaly Kristýna Bernátová z Aerobic centra Liberec a akrobatická lyžařka z Dukly Liberec Nikola Sudová. 

Mládeži vévodil karatistický talent Matěj Říha, kterému blahopřál hejtman LK Martin Půta.

Kategorii družstev mládeže se radovaly florbalové juniorky FBC Liberec, mezi handicapovanými byli nejlepšími plavkyně Adéla Míková z Handisportu Liberec a družstvo stolního tenisu SKST Liberec. Mezi trenéry vedle Šilhavého byl oceněn Michal Nekola z volejbalové Dukly Liberec, v trenérech amatérech Aleš Havlík z florbalového FBC Liberec a Alexandra Erlebachová u Handisportu Liberec. Veterány vyhrál sáňkař Dukly Liberec František Halíř a do Síně slávy byl uveden šermířský trenér a funkcionář Reiner Niesig z Lokomotivy Liberec. Hvězdami deníku podle čtenářské ankety se stali žáci florbalového FBC Liberec.

 

Za Liberecký

Výsledky ankety

Jednotlivci dospělí

1. Kováč Radoslav (FC Slovan Liberec), fotbal. Stabilní opora libereckého klubu v lize i pohárech.

2. Bernátová Kristýna (Sport Aerobic Liberec), aerobik. Vicemistryně ČR 2013 v kategorii jednotlivkyň, vítězka 1. kola Poháru federací 2013. Reprezentantka, účastnice ME 2013 ve Francii.

3. Sudová Nikola (Dukla Liberec), akrobatické lyžování. Osmá ve Světovém poháru, na MS Voss Myrkdalen 6. místo (Dual Moguls).

4. Nedvěd Petr (HC Bílí Tygři Liberec). Jeden z nejlepších útočníků v extralize, reprezentant.

5. Matura Jan (Dukla Liberec), skoky na lyžích. MS Val di Fiemme 5. a 12. místo, SP Saporo 2x 1. místo, SP Harrachov 2. a 3. místo.

6. Rabušic Michael (FC Slovan Liberec), fotbal. Útočník české reprezentace.

7. Dvořák Miroslav (Dukla Liberec), severská kombinace. Světový pohár (Almata) 3. a 7. místo, SP Schonach 4. místo.

8. Škoda Jakub (Slavia Liberec orienteering), lyžařský orientační běh. Reprezentant. 1. místo MČR na klasické trati, 1. místo MČR ve dvojčlenných štafetách. Účastník mistrovství světa a Evropy.

9. Koníčková Hana (FBC Liberec), florbal. Reprezentantka, opora extraligového družstva.

10. Macek Pavel (JS Javorník), jezdectví. Jediný jezdec, který startoval na dvou mistrovství republiky s vynikajícím umístěním.

 

Družstva dospělých

1. FC Slovan Liberec, fotbal. Úspěšné tažení v Evropské lize a postup ze skupiny do jarních bojů EL, 3. místo v Gambrinus lize 2012/13.

2. VK Dukla Liberec, volejbal. Semifinále evropského Challenge Cupu, vítěz základní části extraligy 2012/13, 3. místo celkově v extralize, vítěz Českého poháru 2013.

3. LTK Liberec, tenis. Tři sezony po sobě dokázali postoupit ze základní skupiny extraligy.

4. HC Bílí Tygři Liberec, hokej. Tradiční účastník extraligy.

5. Slavia Liberec orienteering, lyžařský orientační běh. Štafeta Škoda Jakub, Vodrážka Jakub vyhrála na MČR ve dvojčlenných sprintových štafetách.

 

Jednotlivci mládež

1. Říha Matěj (Česká akademie karate, o.s. Liberec), sportovní karate, kategorie KATA starší žáci. Mistr světa WSKU (World Shotokan Karate Union), mistr Evropy WSKU Bursa, vítěz Světového poháru WSKU. Vítěz seriálu Central European Karate League Středoevropská liga potřetí v řadě. Počtvrté v řadě celkový vítěz bodování Českého svazu karate (KARATEREC) v kategorii KATA žáci.

2. Klemm Romuald (TJ Lokomotiva Liberec), šerm. Vítěz všech soutěží v ČR, juniorský mistr republiky, druhý v juniorských družstvech.

3. Zacha Pavel (HC Bílí Tygři Liberec), hokej. V 16 letech stabilní hráč extraligového týmu dospělých, reprezentant  do 20 let na MS juniorů.

4. Valeš Radek (FBC Liberec), florbal. Reprezentant, na MS juniorů v Německu 2013 zvolen jako nejlepší hráč do All Stars.

5. Vozka Marek (Lokomotiva Liberec), rychlostní kanoistika. Dvojnásobný mistr republiky v kategorii K2 dorostu na tratích 500 a 1000 m, 3. místo v celkovém pořadí Českého poháru.

6. Hynčicová Petra (Dukla Liberec), lyžování, juniorka. 1. a 3. místo na MČR.

7. Binhak Tomáš (JC Liberec), judo. Dorost 1. místa na MČR, MT Vocklabruck, MT Varšava, MT Lodi.

8. Chlumská Aneta (Sport aerobic Liberec), gymnastický aerobik. Starší žákyně, trojnásobná Mistryně ČR 2013 v kategoriích trojic, skupin a dance aerobiku. Vicemistryně ČR 2013 v kategorii jednotlivkyň, absolutní vítězka Poháru federací 2013.

9. Kastelovič Jakub (FC Slovan Liberec), fotbal. Reprezentační obránce slovenské U19 a extraligového dorostu  Slovanu.

10. Kaiser Lukáš (FC Slovan Liberec), fotbal. Záložník reprezentace U18 a extraligového dorostu Slovanu.

 

Družstva mládeže

1. FBC Liberec, florbal. Juniorky mistryně republiky v roce 2012 a 2013.

2. Sport Aerobic Liberec, gymnastický aerobik. Aneta Chlumská, Markéta Fléglová, Barbora Dvořáková trojice starších žákyň. Trojnásobné mistryně ČR 2013 v kategoriích trojic, skupin gymnastického aerobiku a v dance aerobiku. Vítězky dvou kol Poháru federací 2013, 2. místo na Slovak Aerobic Open 2013.

3. Lokomotiva Liberec, šerm mladších žaček. Štěpánka Němcová, Anna Haková, Patricie Tajblová mistryně republiky.

4. TJ Slovan Vesec, badminton. Na MČR získali titul mistra David Stejskal čtyřhra chlapců U17, 2x 2. místo (Jana Slatinská dvouhra dívek U15, Jiří Vajsejtl čtyřhra chlapců U13), 4x 3. místo (Ondřej Klimeš čtyřhra chlapců U19, čtyřhra chlapců U17, smíšená čtyřhra U17, Jiří Vajsejtl smíšená čtyřhra U13).

5. Sport Aerobic Liberec, gymnastický aerobik. Aneta Chlumská, Markéta Fléglová, Barbora Dvořáková, Jana Štolbová, Veronika Smetaníková skupina starších žákyň. Dvojnásobné mistryně ČR 2013 v kategoriích skupin gymnastického aerobiku a v dance aerobiku. Vítězky 3. kola Poháru federací, vždy třetí na Slovak Aerobic Open 2013, Hungarian Aerobic Open 2013, Prague Aerobic Open 2013.

 

Veteráni nad 60 let

1. Halíř František (Dukla Liberec), saně. MS Oberhof 1. místo (jednosedadlové saně), 1. místo (dvousedadlové saně), SP 6x 1. místo (jednosedadlové saně), SP 4x 1. místo (dvousedadlové saně), celkový vítěz Světového poháru.

 

Handicapovaní

1. Míková Adéla (Handisport Liberec), plavání. Intelektuální znevýhodnění. Na MS v Nové Kaledonii 2. místo: 400 VZ, 100 P, 200 PZ, 3. místo: 200 VZ, 800 VZ, 50 M, 1500 volná voda, vytvořila tři národní rekordy.

Handicapovaní družstva

1. SKST Liberec, stolní tenis. Jiří Suchánek, René Tauš, Luboš Přibyl mistři republiky družstev vozíčkářů.

 

Dobrovolný trenér

1. Havlík Aleš (FBC Liberec), florbal. Trenér juniorek, které jsou mistryně ČR v roce 2012 a 2013

2. Erlebachová Alexandra (Handisport Liberrec), plavání. Vyhlášena nejlepší trenérkou ČSMPS.

 

Profi trenéři

1. Šilhavý Jaroslav (FC Slovan Liberec), fotbal. Trenér úspěšného účastníka Evropské ligy.

2. Nekola Michal (VK Dukla Liberec), volejbal.

 

Síň slávy

1. Niesig Reiner (TJ Lokomotiva Liberec), šerm. Nositel titulu Zasloužilý trenér.

 

Hvězda Libereckého deníku

Žáci florbalového FBC Liberec. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login