Aktuality

Fotografie ButerFly Silvie Lintimerové bodují u mladých na ZUŠ a v českolipském jazzovém klubu U bílýho černocha

07.10.2014 16:46

Frankenstein, Ježíš, alchymista či dokonce Kristus, to vše najdeme v budově Lidové školy umění a také v jazzovém klubu U bílýho černocha (ulice Boženy Němcové 2942) v České Lípě na výstavě  liberecké fotografky Silvie Lintimerové, kterou nazvala ButerFly aneb  Kdokoli může vypadat jako cokoli. 

„Buďme tím, čím chceme,“ říká motto výstavy a vystihuje tak přesně duch expozice skoro třicítky fotografií, mezi nimiž jsou i dvě zcela nové, které měly v České Lípě premiéru – Ledová královna a Trpaslíci.

 „Původně jsme chtěla  motýla (angl. butterfly), nafotit poněkud jinak. Vzal však na sebe podobu mouchy na tyčince másla (butter= máslo, fly = moucha. Pak už to šlo i u ostatních podobně, ať to byl sněhulák, mořská panna, Einstein nebo Střihoruký Edward," prozradila autorka na vernisáži v LŠU, nad kterou převzali záštitu krajští radní Josef Jadrný a Alena Losová.

 

Že se to autorce podařilo, potvrdili všichni účastníci, když  jeden z výrazných modelů  (foto Alchymisty), hned  nepoznali.  Byl to hejtman Martin Půta.

„Je to velmi zajímavá zkušenost, jak se člověk může převtělit a změnit k nepoznání, přestože „model“ v civilu pracuje takřka vedle mne“ řekl s úsměvem Josef Jadrný.

Je to tajenka i pro návštěvníky.

 „Fotografie, přestože jsou většinou černobílé, ohromně oživily výstavní prostor naší umělecké školy,“ doplnila Alena Losová, která zde vyučuje.

O hudební překvapení se postaralo klarinetové kvarteto při ZUŠ  PH Quartet ve složení Marek Musil, Jana Hricová, Pavel Hric a Josef Petz, kteří zazářili mimo jiné i skladbami Jaroslava Ježka.

 

Fotografie budou po celý měsíc  krášlit  také jazzový klub U bílých černocha, kde se uskutečnila druhá vernisáž, tentokrát za hudebního doprovodu kapely LizArt se sólistkou Evou Losovou.

Zaplněný klub, zejména mladými lidmi, aplaudoval skvělému vystoupení nadaných muzikantů i fotografce, která již, jak prozradila, připravuje další výstavu – tentokrát na téma pohádek.

ZUŠka i  Bílý černoch  budou  vystavené fotografie nabízet do 31. října  k zhlédnutí i k zakoupení.

Výstava ButerFly již slavila velký úspěch v Liberci, Teplicích a Praze a znovu se přemístí do Liberce na výstavu v sídle Krajského úřadu v Liberci.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login