Aktuality

Frýdlant na Valdštejnských slavnostech vyhlásil Rok milénia

22.05.2013 15:22

 

Frýdlantské Valdštejnské slavnosti skončili v neděli večer odjezdem Albrechta z Valdštejna, ale ještě před tím v rozhovoru s ním na hlavním pódiu starosta města Frýdlant Dan Ramzer oznámil začátek Roku milénia.

„ Frýdlant totiž v r. 2014 vzpomíná tisíc let od první zmínky o své existenci,“ prozradil starosta s tím, že město připravilo na celý rok řadu zajímavých kulturních, sportovních a společenských akcí..

Valdštejnské Slavnosti se letos vydařily. Frýdlant navštívilo za oba víkendové dny celkem 25 tisíc lidí a naprostá většina z nich byla spokojena. Byl mezi nimi i hejtman LK Martin Půta, který ve svém krátkém proslovu poděkoval městu za pořádání takové akce, která je významná pro celý Liberecký kraj.

Na pódiu pak směrem k Albrechtovi prohlásil: „Na hradě Frýdlantském je jistě dobře.

Teď jde o to, aby bylo dobře i v podhradí.“

Město Frýdlant jako jediný organizátor  na vystoupení na obou pódiích a v bitevním poli najalo 45 skupin, z toho bylo 27 skupin vojáků - bojovníků. Vystupující byli hlavně z České republiky, ale i z celé Evropy - z Německa, z Itálie a dalších zemí. Opravdovou bombou a novinkou byla skupina italských vlajkonošů a dalších zemí Castigllion Fiorentio.

Divácky nejatraktivnější a nejoblíbenější byl sobotní večerní program, zejména pochodňový průvod a ohňostroj.

Příští Valdštejnské slavnosti se uskuteční v roce 2015.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login