Aktuality

Hejtman a ředitel krajské policie odmění pět zachránců lidského života

22.04.2014 17:38

Pět policistů, kteří zasahovali dne 16. dubna 2014 u dopravní nehody osobního auta na silnici č. R10, ocení dnes ve 13 hodin v rámci tiskové konference před zasedáním Zastupitelstva LK hejtman Martin Půta a ředitel krajského ředitelství Libereckého kraje plk. Mgr. Vladislav Husák.

Policisty na nehodu upozornila mladá žena. Ti okamžitě zareagovali a  za hustého provozu překonali svodidla a všechny čtyři pruhy dálnice a vydali se k havarovanému vozidlu. Pod svahem uviděli na střeše červené osobní vozidlo, ze kterého právě vylézal muž s poraněním hlavy. Muž byl v silném šoku, policistům se ho podařilo uklidnit a prvotně mu ošetřit krvácející rány z hlavy a rukou. Poté od muže získali důležité informace o tom, co se stalo a co ho bolí. Do příjezdu rychlé záchranné služby udržovali policisté muže při vědomí, uklidňovali jej a zajistili mu teplo poskytnutím bundy tak, aby nedošlo k upadnutí do dalšího šokového stavu.

 

Oceněni budou policisté zařazení v Krajské pořádkové jednotce Česká Lípa:

npor. Bc. Jakub MUSIL

nprap. Bc. Marián VÍTEK

prap. Milan BRÜCKNER

prap.Luboš-FOTR
pprap. Jan KOLSTRUNK

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login