Aktuality

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta ocenil úspěšné dorostenecké hráče Bílých Tygrů

05.05.2014 17:03

V pravé poledne zavítal v závěru minulého týdne  hejtman Libereckého kraje Martin Půta do areálu Sport Parku Liberec, aby ocenil úspěšný tým starších dorostenců Bílých Tygrů Liberec a poděkoval za skvělou reprezentaci Libereckého kraje. Setkání se uskutečnilo v autentickém prostředí kabiny staršího dorostu, v jejímž středu byl vystaven pohár mladých mistrů republiky, který letos tento tým vybojoval. Pětice přítomných hráčů Bílých Tygrů pak měla na hrudi navíc také stříbrnou medaili ze světového šampionátu v kategorii do 18 let.

 

Slovo úvodem obstaral generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech: „Základem úspěchu v mládežnických kategoriích je naše dlouhodobá práce s mládeží a její profesionální vedení od personálního zajištění až po kvalitu tréninkových procesů,“ připomněl Ctibor Jech. „Z těchto připravených podmínek už dnes můžeme těžit. K tomu je potřeba mnoho finančních prostředků a právě Liberecký kraj je orgánem, který v letošním roce začíná s podporou vrcholových sportů,“ dodal.

 

Martin Půta poté pregnantně vysvětlil důvod své návštěvy: „Chtěl bych mladým hokejistům Bílých Tygrů pogratulovat k výjimečným úspěchům. Titul mistrů republiky, účinkování v českém reprezentačním dresu a především druhé místo na mistrovství světa, to jsou výsledky, které hráči docení až s odstupem času. Už teď je ale jisté, že tento tým dělá Libereckému kraji skvělé jméno. I proto jsem se chtěl s hráči osobně pozdravit.“ řekl hejtman Libereckého kraje.

Stranou nezůstala ani otázka podpory hokejové mládeže ze strany Libereckého kraje: „S radostí již mohu oznámit, že krajské zastupitelstvo schválilo strategii podpory sportu. Ta počítá i s podporou extraligových týmů, které reprezentují region ve svém oboru, peníze pak poplynou zejména na mládež. To se samozřejmě týká i mládežnických týmů Bílých Tygrů Liberec,“ poodhalil Martin Půta financování mládežnického hokeje z dotací Krajského úřadu do dalších let.

 

Na závěr návštěvy obdržel Martin Půta z rukou kapitána starších dorostenců Michala Gecka zarámovaný originální dres Bílých Tygrů s podpisy mistrů extraligy staršího dorostu. Krajský hejtman hned přemýšlel o tom, kam artefakt umístit: „Myslím, že ho zatím vystavím ve vestibulu Krajského úřadu, kudy denně projdou stovky lidí, a následně se přesune do kanceláře, kde probíhá většina porad. Věřím, že to je dostatečně důstojné místo pro takový úspěch.“ 

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login