Aktuality

Hejtman LK: Kraj může pokračovat v přípravě stavby kamenného hospice, Liberec vydal kladné stanovisko k souladu projektu s Integrovaným plánem rozvoje města (IPRM)

07.11.2013 17:03

 Liberecký kraj včera podal žádost o financování projektu kamenného hospice z Regionálního operačního programu.

 

Statutární město Liberec vydalo souhlas s projektem hospice v rámci IPRM Atraktivní a kvalitní život v Liberci. Podle hejtmana LK Martina Půty to umožní pokračovat v přípravě a realizaci projektu – a v následujících týdnech odstartovat proces výběrového řízení na dodavatele. Obavy z časové prodlevy vzniklé v minulém týdnu, a tím i z  ohrožení projektu hospice jsou tak v tuto chvíli bezpředmětné.

 

Chtěl bych poděkovat jak primátorce Martině Rosenbergové a členům rady Statutárního města Liberec, tak i manažerovi IPRM Michalu Vereščákovi za snahu o hledání řešení a především jeho nalezení v krátkém čase,“ řekl hejtman.

 

Přitom na jednání libereckého zastupitelstva, které se konalo ve čtvrtek 31. 10. 2013, to vypadalo, že času na hledání uspokojivého řešení bude potřeba daleko více.

„Jsem rád, že se řešení našlo tak rychle, aby termín vypsání výběrového řízení, tedy do 8. 11. 2013, nemusel být prodloužen. Po roce ve funkci hejtmana mohu říci, že se nám bohužel zatím úplně nepodařilo věci, které máme s Libercem společné, projednávat pouze ve věcné rovině,“ uvedl hejtman s tím, že kolem projektu hospice udělal Liberecký kraj i několik chyb, například ve stanovení odhadu celkové částky potřebné na tuto investici. To zkomplikovalo projednání v Zastupitelstvu Statutárního města Liberec.

 

„Vztahy mezi krajem a největším městem regionu bychom měli zlepšit a narovnat tak, aby podobné záležitosti už byly projednávány pokud možno bez emocí. Chápu ale, že se blíží komunální volby a některá témata se pomalu stávají předmětem politického boje, věřme však, že nepřejdou do osobní roviny,“ uzavřel hejtman Půta.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login