Aktuality

Hejtman LK navštívil své hrádecké dobrovolné hasiče

10.12.2012 20:00

Výroční valná hromada dobrovolných hasičů v Hrádku nad Nisou se uskutečnila v závěru minulého týdne za přítomnosti hejtmana Libereckého kraje a starosty města Martina Půty. K dalším hostům patřili např. plk. Mgr. Jaromír Lebeda z HZS Liberec, krajský starosta hasičů Milan Navrátil a němečtí a polští hasiči.

Sbor dobrovolných hasičů a jednotka v Hrádku nad Nisou patří v současné době k nejlepším na Liberecku. Ve svých řadách má 139 členů, z toho čtyřicet žen a devětadvacet mladých hasičů. „V letošním roce jsme zasahovali při 125 událostech, z nich nejčastěji u technické pomoci, dopravních nehod a požárů,“ řekl úvoduvelitel jednotky Mjr. Jaromír Mottl.

„Dlouholetá je spolupráce s hasiči z Dittelsdorfu a Zittau i hasiči z Kopaczówa. Na podzim proběhlo mezinárodní taktické cvičení jednotek a složek IZS na téma „Dopravní nehoda několika vozidel s nálezem zbraní a omamných látek. Připraveno bylo ve spolupráci s polskými hasiči, zdravotní záchrannou službou, policií české a polské strany a celní správy v rámci projektu FMP ERN CÍL 3,“ dodal.

Hlavní zpráva připomněla úspěšnou práci s mladými hasiči, mezi nimiž jsou dnes i předškolní děti, soutěže a údržbu rozsáhlého parku hasičské techniky, výstroje a výzbroje, rozmanité akce pro veřejnost a mladé hasiče.

O hasičích se pochvalně vyjádřil místostarosta města Josef Horinka, který se netajil tím, že jsou významným spolkem ve městě: „Chceme nadále jak vám, tak sborům a jednotkám z okolních obcí nadále maximálně pomáhat a podporovat vaší činnost. Děkujeme za všechno, co jste pro město vykonali.“

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta vyjádřil radost nad tím, že zdejší hasiči jsou prvními, které od svého zvolení navštívil.

Věřím, že docílíme toho, aby se ve fondu požární ochrany kraje objevilo 15 miliónů korun na obnovu hasičské techniky a její údržbu. Velice si vážím toho, že jste si vybudovali vysoce kvalitní a spolehlivou jednotku a sbor a také, že aktivně pracujete s mládeží,“ řekl hejtman.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login