Aktuality

Hejtman Půta: Věřím, že dnešní jednání přispělo k uklidnění situace v ZZS LK

14.05.2013 16:19

Dnes jsem se sešel s ředitelem Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Stanislavem Mackovíkem, statutární náměstkyní Zuzanou Kocumovou, zástupci Lékařského odborového klubu a se zástupci Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče.

Na této schůzce jsme projednali financování ZZS LK, problematiku dostupnosti a kvality přednemocniční péče a také kontrolu, která v příspěvkové organizaci proběhla. Pevně věřím, že dnešní schůzka přispěla k tomu, že se řízení záchranné služby vrátí do normálního stavu. Osobně jsem se omluvil, jak zaměstnancům, tak panu řediteli za to, že z Krajského úřadu Libereckého kraje unikly informace o probíhající kontrole dříve, než byla uzavřená. Tento postup opravdu nepovažuji za standartní, stejně tak jako nelze považovat za normální, když se ještě před ukončením kontroly mluví o tom, že se někde ztratily nějaké peníze. Právě k tomu slouží kontroly, které by měly případné chyby v řízení organizace najít, popsat a navrhnout řešení. Zároveň jsem ale požádal ředitele Mackovíka, aby se napříště vyvaroval článků napadajících svého zřizovatele v médiích. Řešení společných problémů se hledají u jednacího stolu, nad čísly a argumenty, silná a nepřijatelná prohlášení v mediích k řešení nepřispívají.

Shrňme to – ze strany ředitele Mackovíka, ale také náměstkyně Kocumové považuji některá vyjádření a výměny názorů za zbytečné, ukvapené a nevhodné. Myslím, že by měli problémy především diskutovat mezi sebou a hledat řešení problémů, které krajská záchranka má. Osobně jsem připraven plnit funkci moderátora takové diskuse, a aktivně se jí účastnit. Politická prohlášení a osobní útoky k ničemu nevedou, to podle mého názoru jasně prokázaly poslední týdny. Ředitel i náměstkyně by měli najít společnou cestu k věcné spolupráci. Věřím, že máme společný cíl a tím je fungující záchranná služba, odpovědně hospodařící s příspěvkem kraje vyšším než 160 milionů korun, která zajišťuje kvalitní a dostupnou přednemocniční péči.



 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login