Aktuality

Hejtman rezignoval na pozici předsedy Regionální rady Severovýchod. „Nechci, aby mé obvinění mělo negativní dopad na dotační program,“ prohlásil

01.12.2014 17:21

K poslednímu listopadu rezignoval Martin Půta na post předsedy Regionální rady Severovýchod. Tuto možnost avizoval již na posledním zasedání Výboru, kde členy informoval o svém obvinění ve spojitosti s projektem rekonstrukce kostela sv. Máří Magdaleny v Liberci, avšak považoval za nutné tento krok nejdříve projednat s místopředsedy Regionální rady. V tuto chvíli bude Regionální radu Severovýchod řídit až do vyřešení celé záležitosti její 1. místopředseda a hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc. Ten tak převezme kompetence předsedy.

Ke dni 30. 11. 2014 jsem se rozhodl rezignovat na pozici předsedy Regionální rady Severovýchod. Tento krok jsem avizoval již na posledním jednání Výboru. Situaci jsme v pátek 28. 11. 2014 konzultovali na jednání předsednictva Výboru s kolegy hejtmany Královéhradeckého kraje a Pardubického kraje Lubomírem Francem a Martinem Netolickým. K uvedenému kroku jsem se rozhodl proto, aby moje obvinění nebylo spojováno s prací Výboru Regionální rady Severovýchod, ale i se zaměstnanci Úřadu Regionální rady a nebylo tak jakkoliv ohroženo čerpání dotací z programu a dokončení desítek úspěšných projektů,“ objasnil Martin Půta a rezolutně dodal: „Zdůrazňuji, že trvám na svém původním vyjádření a opakuji, že v rámci sděleného obvinění jsem nevinný. Žádný úplatek ani jinou výhodu jsem v souvislosti s projektem rekonstrukce kostela sv. Máří Magdaleny v Liberci ani s žádným jiným projektem nikdy nepřijal.“.

 

 

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login