Aktuality

Kabelkový bazar vynesl 27 250 korun na školní obědy sociálně slabších žáků, pokračuje na krajském úřadě

18.11.2014 18:12

Záběhový -  1. ročník Kabelkového bazaru, který pořádal Liberecký deník ve spolupráci s OC Forum, vynesl ve prospěch dětí, jejichž rodiče si nemohou dovolit objednat a platit jim školní obědy, skvělých 27 250 Kč.

Na tak nečekaně vysokém výtěžku, byť se kabelky prodávaly za 20, 50 a maximálně 100 Kč, se podílely zejména kupující ženy, mezi nimiž byly i krajské radní Ivana Hujerová a Alena Losová, které odjížděly ověšeny několika nejrůznějšími taštičkami mnoha velikostí.

Dárci do bazaru totiž věnovali na 7 tisíc nejrůznějších kabelek, tašek, batohů, kufříků, brašen, kabel, mošen, tlumoků či aktovek

Prodávali je známé osobnosti, hejtman LK Martin Půta, poslanec Martin Komárek, náměstek primátorky Kamil Jan Svoboda, známý gynekolog MUDr. František Kárník, novináři Ivana Bernáthová a Jan Punčochář, herci Jana Hejret Vojtková, Martin Polách a další pomocníci - . Hana Hlinovská, Mirka a Alice Pollákovy, Věra Nutilová, Jiřina Michálková a Jan Flégl.

Peníze zaplatí několika libereckým školákům obědy ve školní jídelně.

„Půjde o děti, jejichž rodiny, většinou matky samoživitelky, klesly se svými příjmy pod hranici chudoby. Kabelkový bazar bude pokračovat na Vánočním prodejním trhu, který se tradičně koná 26. listopadu od 10 do 13 hodin resort sociálních věcí v budově Krajského úřadu LK, U Jezu, v Liberci, prozradila Jana Švecová, šéfredaktorka Libereckého deníku.

Mezi prodávající zařadila Ivana Bernáthová z redakce Českého rozhlasu.

„Nápad se mi moc líbil, teď jde o to, aby sami ředitelé dávali návrhy, kterým svým žákům je třeba na obědy přispět, neboť nejlépe vědí, kteří to nejvíce potřebují,“ míní reportérka Radiožurnálu a Českého rozhlasu Sever.

Podle Jany Švecové se Kabelkový bazar bude zřejmě opakovat i v dalších letech.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login