Aktuality

Kraj finančně podpoří MS v letech na lyžích v Harrachově

28.01.2014 17:59

 Dvaatřiceti hlasy schválilo Zastupitelstvo LK na svém dnešním jednání poskytnutí neinvestiční dotace ve výši 4 milióny Kč Svazu lyžařů České republiky na pořádání Mistrovství světa v letech na lyžích 2014, které se koná od 13. do 16. března 2014 v Harrachově.

Liberecký kraj navíc podpoří diváky tak, že zakoupená vstupenka na závody bude zároveň jízdním dokladem pro cestu vlakem nebo autobusem do Harrachova a zpět z celého území LK. Předpokládaná výše nákladů je cca 670 tisíc Kč.

Dva protinávrhy na snížení dotace na 1, respektive 2 milióny Kč hlasováním zastupitelstva neprošly. Celkové náklady na MS dosáhnou 70 miliónů Kč, z toho 16 miliónů věnovalo ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

„Podle mého názoru je MS v letech na lyžích výjimečná událost, možná největší letošní sportovní podnik v České republice vůbec, který při současné nepříznivé zimě může pomoci majitelům penzionů hotelů, vleků a lanovek, a přispět k propagaci českých hor a k podpoře turistického ruchu v Libereckém kraji. Ukáže divákům, fanouškům z Polska, Německa, Norska i dalších zemí a také prostřednictvím televizních přenosů celé Evropě i zámoří, že se dá v Čechách, a zejména v našem regionu, strávit solidní, příjemná a zajímavá dovolená,“ řekl mimo jiné hejtman Martin Půta s tím, že probíhají jednání s Českým olympijským výborem a Českým svazem lyžařů o převzetí a využití harrachovského lyžařského areálu, který chce ČOV přebudovat na zimní olympijské centrum pro celou Českou republiku.

 

Pořadatel se ve smlouvě mimo jiné zavazuje:

1. Distribuci materiálů Libereckého kraje na Světovém poháru v běhu na lyžích v Jakuszycích ve stánku MS Harrachov 2014 (již se konalo).

2. Vložení propagační stránky o Libereckém kraji v oficiálním Magazínu k MS 2014.

3. Umístění loga Libereckého kraje na všech tiskových materiálech, billboardech a

kampani po 30. lednu 2014, případně po schválení partnerství Zastupitelstvem

Libereckého kraje.

4. Uvedení označení „Liberecký kraj - partner doprovodného programu MS 2014“

5.  Organizaci „Dne Libereckého kraje“ v první den konání mistrovství světa (čtvrtek

13. března 2014), a další.

Závody budou přenášeny televizí do celého světa.

 

Viz také video: http://www.youtube.com/watch?v=rd9ZalEyEuo

a http://www.youtube.com/watch?v=Bom0DnhrUg



 

 

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login