Aktuality

Kraj věnuje sto tisíc korun na rekonstrukci salónku na Ještědu

05.06.2013 18:14

 

Rada Libereckého kraje rozhodla, že věnuje finanční dar ve výši 100 tisíc Kč libereckému občanskému sdružení JEŠTĚD na obnovu salónku v horském hotelu Ještěd.

„Jednou z aktivit, která podpoří nejen akci Oslavy Ještědu, ale i následnou dlouhodobou propagaci Ještědu, kterou může Liberecký kraj využívat i pro svoji prezentaci, je projekt realizovaný občanským sdružením Ještěd 73 - obnova salónku,“ uvedl hejtman LK Martin Půta.

 Při rekonstrukci salónku podle něj spolupracuje občanské sdružení Ještěd 73 s autorem původních interiérů Ještědu, ak. arch. Otakarem Binarem. Významně se na ní podílí i nájemce hotelu - společnost Ještěd s.r.o. a majitel objektu - České Radiokomunikace a.s.

„Hlavním předmětem rekonstrukce je restaurování původního dochovaného stolu a výroba bílých kožených křesel, replik křesel z roku 1973,“ vysvětlil hejtman s tím, že celý projekt je rozpočtován částkou 350 000 Kč, pro kompletní realizaci je potřeba získat ještě 100.000 Kč, neboť na akci přispějí stejnou částkou i České radiokomunikace.

Cílem Libereckého kraje je dlouhodobá podpora této významné památky s cílem zápisu Ještědu do památek UNESCO. Za tímto účelem dlouhodobě komunikuje se všemi partnery, aby společně přispěli k navrácení interiérů budovy do původního stavu a splnili tak veškeré podmínky zápisu.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login