Aktuality

Krajské slavnosti se letos konají v Novém Boru – zahrají BLUE EFFECT

05.06.2013 18:19

 

Tradiční Krajské slavnosti Libereckého kraje se letos budou konat v Novém Boru. V pátek 14. června 2013 od 10 do 22 hodin bude v prostoru náměstí Míru v Novém Boru připravený bohatý kulturní a zábavný program pro děti i dospělé. Hlavním hostem bude kapela BLUE EFFECT s Radimem Hladíkem.

 

 „Krajské slanosti jsou tradiční akcí, která se každý rok koná v jiném městě Libereckého kraje. Slavnosti ale nejsou záležitostí pouze krajského úřadu, ale celého Libereckého kraje. Přichystán je opět bohatý zábavný program, vystoupení kulturních spolků, známých i místních hudebních skupin a bohatý doprovodný program, včetně stánku s turistickými zajímavostmi Libereckého kraje. Chybět nebude ani kvalitní občerstvení z regionálních potravinářských výrobků,“ zve na akci hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

 

Slavnosti zahájí vystoupení kejklíře Vojty pro děti. Následovat bude vyhlášení literární a výtvarné soutěže, která právě probíhá ve školách a školkách na Novoborsku. Diváky jistě pobaví vystoupení skupiny historického šermu Grex-Sever. Na své si přijdou také milovníci hudby všech žánrů a věkových kategorii. Čekají na ně koncerty a vystoupení kapel a hudebních uskupení Řemdich, Bigband při ZUŠ v České Lípě, koncert ska kapely Cháska nebo romské kapely Gulo Čar. O ukázku tanečních dovedností se postará skupiny Black Shadow. Finále slavností bude patřit hudební skupině BLUE EFFECT a Radimu Hladíkovi.  

 

Přichystán bude také bohatý doprovodný program: kurzy první pomoci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, prezentace cestovního ruchu v Libereckém kraji, prodej regionálních výrobků, ukázka řemesel, skákací hrad a zábavné soutěže pro děti, mapa vůní, výstava historických kostýmů z Národního památkového ústavu a další.

 

Pro kešaře připravili liberečtí skauti a skauti z Nového Boru hru geocachingového typu – více informací o ní naleznou zájemci na www.envikesky.cz.

 

Vstup na slavnosti je volný.

 

 

Program Krajských slavností:

10.00   Slavnostní zahájení akce

10.10   Vystoupení kejklíře Vojty

10.30   Vyhlášení výsledků literární a výtvarné soutěže pro děti a ocenění výherců

10.40   Grex Sever - vystoupení skupiny historického šermu pro děti

11.00   Gotické písně v podání skupiny Řemdih

11.45   Vystoupení kejklíře Vojty – II. čast 

12:00   Rozhovor s ředitelem Městské policie na téma kriminalita

12.15   Vystoupení Bigbandu při ZUŠ Česká Lípa

12:45   Black Shadow - taneční vystoupení nejmladší kategorie

13:15   Vystoupení Bigbandu při ZUŠ Česká Lípa – II. část

14:00   Grex Sever - vystoupení skupiny historického šermu

14.30  Vystoupení kejklíře Vojty – III. část

15:00  Bubenická show studentů ZUŠ Česká Lípa

16.00   Cháska - koncert ska kapely

17:00   Vernisáž výstavy k 120. výročí založení Sklářského muzea v Novém Boru

17.30   Gulo Čar - koncert romské hudební skupiny

18:30   Black Shadow - taneční vystoupení nejstarších kategorií skupiny

19.00   Los Chuperos - koncert ska-reggae kapely

20.00  Black Shadow - taneční vystoupení starších kategorií 

20.30   BLUE EFFECT a Radim Hladík

22:00   Ukončení akce

 

Doprovodný program:

Ukázka vybavení a kurzy první pomoci ZZS LK, Prezentace cestovního ruchu Libereckého kraje, Mapa vůní, Skákací hrad, zábavné a naučné soutěže pro děti, Hra geocachingového typu – více info na: www.envikesky.cz, prodej regionálních výrobků, ukázka řemesel a další…

 

Vstup volný

 

Více informací na: www.kraj-lbc.cz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login