Aktuality

Liberecký a Královéhradecký kraj potvrdily spolupráci v cestovním ruchu

25.11.2014 19:29

Liberecký kraj společně s Královéhradeckým krajem uzavřel Memorandum o spolupráci v oblasti cestovního ruchu. Hejtmani Martin Půta a Lubomír Franc podepsali memorandum, jehož cílem je zvýšit atraktivitu obou krajů, zkvalitnit služby cestovního ruchu a zlepšit zaměstnanost.

„Vzhledem k sousedství našich krajů a turistickým regionům, které přesahují správní hranice obou krajů, konkrétně Českého ráje a Krkonoš, bylo vytvoření tohoto memoranda logické,“ říká Hana Maierová, náměstkyně hejtmana pro resort cestovního ruchu, kultury a památkové péče.

Společné memorandum mají oba kraje již od roku 2008, ale bylo potřeba jej aktualizovat i s ohledem na vytvořené a připravované projekty či nové trendy v marketingu,“ dodává Maierová.

Právě marketing a projekty jako je Hřebenovka, Krkonošská magistrála, Zlatá stezka Českého ráje nebo bezbariérový cestovní ruch jsou podle ní oblasti, kterým se oba kraje budou v následujících letech intenzivně věnovat.

Stejné memorandum o spolupráci v cestovním ruchu uzavře Liberecký kraj ještě se Středočeským a Ústeckým krajem.

„Na území všech našich sousedních krajů najdeme projekty a produkty, které se nás také dotýkají, z tohoto důvodu jsme také vznik memorand iniciovali. Vidíme v nich nejen možnost spolupráce, ale i případných společných projektů. Z konkrétních projektů lze vyjmenovat Greenway Jizera, Zelenou cyklomagistrálu Ploučnice či Hřebenovku a její pokračování až do Karlovarského kraje,“ uzavírá Hana Maierová.

Sdružení pro rozvoj Libereckého kraje pořádá 5. listopadu od 10 hodin v sídle Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci (zasedací sál Zastupitelstva LK, 3. p.) konferenci Perspektivy stavitelství v Libereckém kraji. Akce se zúčastní hejtman LK Martin Půta a krajská radní pro školství Alena Losová.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login