Aktuality

MČR v basketbalu hráčů do 14 let – premiérový titul slavili liberečtí Kondoři

07.04.2014 15:26

Mladí hráči basketbalové klubu Kondoři Liberec dotáhli svoji spanilou jízdu až do oslav premiérového titulu! Ve finále porazili Kondoři Liberec v utkání té nejvyšší žákovské basketbalové kvality Sršně z Písku výsledkem 79:57!

Závěrečný den basketbalové mistrovství zahájil zápas o sedmé místo mezi Ostravou a Hradcem Králové. Ostrava tento duel vyhrála jasně 65:38 a obsadila sedmé místo. Duel o místo páté byl dlouho otevřený a nakonec se radovali hráči nymburského týmu. Ačkoliv v základní skupině porazil Slavoj Litoměřice basketbalisty BCM Nymburk, tak v utkání o páté místo tomu bylo naopak. V dnešním měření sil byl Nymburk o 10 bodů lepší výsledkem 77:67. Nymburský tým tentokrát bodově táhl kapitán Lukáš Mareš, který dal 25 bodů.

V souboji dvou poražených semifinalistů se dal očekávat vyrovnaný duel. Od první čtvrtiny měli lehce navrch hráči USK Praha, kteří vyhráli s Lokomotivou Plzeň první čtvrtinu 16:11. Ve druhé čtvrtině příliš bodů nepadlo a i tuto čtvrtinu vyhráli hráči USK 9:6. Duel rozhodla třetí čtvrtina, kterou vyhrál pražský tým 17:8. Celkový výsledek vyzněl ve prospěch USK 59:43. Obhájce titulu z USK Praha tímto vítězstvím vybojoval bronzové medaile a hráči Lokomotivy Plzeň skončili čtvrtí. Přesto tým z Plzně nemůže odjíždět z Liberce nespokojen, protože předváděl velmi dobrý basketbal a postup do semifinále je úspěchem pro každý tým.

Liberecká Tipsport aréna očekávala, kdo z bitvy mezi Kondory a Sršni vyjde jako vítěz. V sobotních semifinálových duelech předvedli lepší výkon hráči Písku, ale domácí Kondoři výborně vstoupili do finálového duelu. Po pěti minutách svítil na tabuli stav 15:2 pro liberecké Kondory. Druhá polovina první čtvrtiny vyzněla vyrovnaně, ale Kondoři předvedli na závěr čtvrtiny velmi dobrou akci, kdy Lukáš Bobek po nájezdu do koše vyhodil na Jakuba Tegela a ten se střelou s klaksonem nemýlil – 24:12!

Druhá čtvrtina vyzněla pro písecké Sršně poměrem 18:17 a Písek táhl především výborně střelecky disponovaný Vít Krejčí.

Vít Krejčí v utkání trefil 4 z 9 trojkových pokusů, z pole trefil 10 z 26 střel. Ovšem ani jeho 25 bodů nestačilo na týmovou hru Kondorů, kteří vyhráli třetí čtvrtinu poměrem 17:13 a závěrečnou čtvrtinu 21:14. Konečný účet finále vyzněl ve prospěch libereckého týmu 79:57. Písek slaví zasloužené stříbro a Liberec vybojoval premiérový basketbalový titul!

Ocenění pro nejlepší týmy a hráče turnaje předávali Josef Jadrný (náměstek hejtmana Libereckého kraje), Jiří Rutkovský, náměstek primátorky Statutárního města Liberec, Ronen Ginzburg, trenér basketbalové reprezentace ČR mužů, Corey Muirhead, hráč BK JIP Pardubice, a Jiří Novotný (ČBF). Celý turnaj zahajoval ve čtvrtek vyhozením míče na první rozskok hejtman LK Martin Půta.

MVP turnaje byl vyhlášen Vít Krejčí z týmu Sršni Písek.

Nejlepším střelcem turnaje se stal Miloslav Kulich z týmu Sokol Hradec Králové.

All Star: Luboš Kovář (Lokomotiva Plzeň), Jiří Šícha (Kondoři Liberec), Robert Králíček (USK Praha), Filip Hauzer (Kondoři Liberec), Vít Krejčí (Sršni Písek).

Pořadí Mistrovství České republiky       1. Kondoři Liberec

2. Sršni Písek

3. USK Praha

4. Lokomotiva Plzeň

5. BCM Nymburk

6. Slavoj Litoměřice

7. Snakes Ostrava

8. Sokol Hradec Králové

Viz také video: http://www.genusplus.cz/videozpravodajstvi/kondori-jsou-mistri

 

Oficiální web turnaje: www.mcr-u14.cz

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login