Aktuality

Membránové inovační centrum ve Stráži p. R. se oficiálně otevírá

20.10.2014 16:53

Společnost MemBrain s.r.o. postavila, přístrojově vybavila a personálně obsadila Membránové inovační centrum v areálu firmy Mega a.s. ve Stráži Pod Ralskem.

Slavnostní otevření se uskuteční ve středu 22. října v 11 hodin za účasti hejtmana LK Martina Půty a krajské radní pro evropské projekty Ivany Hujerové.

Podle generálního ředitele a předsedy představenstva společnost Mega Luboše Nováka tu tak vznikne prestižní výzkumné pracoviště zaměřené na aplikaci membránových separačních procesů v různých průmyslových odvětvích.

MEGA a.s. totiž v roce 2008 založila dceřinou společnost MemBrain s.r.o., jejíž náplní je základní a aplikovaný výzkum a další inovační aktivity v oblasti membránových procesů, zejména pak přenos poznatků vědeckého výzkumu do komerční praxe.

V nově budovaném Membránovém inovačním centru ve Stráži pod Ralskem a na ranči Malevil v Heřmanicích se v březnu letošního roku uskutečnila konference s názvem Průmyslová inovace a transfer technologií v praxi. Setkali se na ní zástupci průmyslu, výzkumných center, vysokých škol, státní správy a samosprávy.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login