Aktuality

Mistrovství České republiky v horském orientačním běhu má dvojice vítězů

03.11.2014 16:54

První listopadový víkend se uskutečnil v Liberci Mistrovství České republiky v horském orientačním běhu.

Prostorem dvoudenního klání byl orientačně i fyzicky náročný a zároveň atraktivní Ještědský hřeben, centrum závodu bylo v Základní škole Ostašov.

„Mistrovství republiky, které probíhalo pod záštitou hejtmana Libereckého kraje, přilákalo na 200 dvojic z celé České republiky,“ prozradila Katka Horáčková

Slavia Liberec orienteering.

V mužské kategorii čekalo na závodníky ve dvou dnech celkem 52km s převýšením téměř  2500m. S touto porcí si nejlépe poradil team ve složení Tomáš Udržal a Štěpán Skripnik. Pro dvojice žen bylo připraveno celkem 40km s celkovým převýšením 1600m. Vítězkami se staly Šárka Svobodná a Barbora Margoldová. V kategorii HD zvítězili Ďuňďa Zuzánek a Tereza Zuzánková, nejlepšími veterány a veteránkami v kategoriích HH40, DD40 a HD40 byli Ladislav Grepl a Tomáš Václavek, Hana Holinková a Eva Horčičková a Jakub Illner a Daniela Illnerová.

Nejpočetnější kategorii příchozích vyhráli Štěpán Mudrák a Vojtěch Kettner.

„Závody proběhly za krásného podzimního počasí, tratě se závodníkům líbily, vítězové si odvezli hodnotné ceny od partnerů závodu a každý ze závodníků nové zážitky z terénů Ještědského hřebenu,“ zhodnotil průběh víkendového mistrovství ředitel závodu, Jakub Škoda.

Pořadatelé ze sportovního klubu Slavia Liberec orienteering mají za sebou další úspěšnou pořadatelskou akci, která je pozvánkou na příští rok, kdy bude Liberec hostit Mistrovství světa v MTBO (závod na horských kolech) - http://www.wmtboc2015.cz/.

Veškeré informace k závodům jsou k dispozici - http://www.vlio.cz/MCR_HROB_Liberec/.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login