Aktuality

Mladá Televize Krkonoše točí hejtmana

18.02.2015 16:47

Televize Krkonoše -  mediální kroužek, který funguje na Gymnáziu a SOŠ Jilemnice od září 2012, po několika desítkách úspěšných reportáží, natočila v novém takřka profesionálním televizním studiu sídlícím v místním Městském muzeu rozhovor s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou.

Stalo se tak po jednání se starosty Svazku obcí Jilemnicka, které se konalo 17. února na městské radnici.

S moderátorkou Sárou Tomášovou, která využívala všechny vymoženosti současné televizní techniky, včetně čtecího zařízení, před kamerou Víti Ježka a pod dohledem vedoucího směny Jana Plesníka hovořil hejtman například o spolupráci kraje s obcemi, o budoucnosti jilemnického gymnázia či o spolupráci kraje s jejich televizí.

„Přeji všem mladým krkonošským „televizákům“, aby jim jejich zápal pro věc vydržel a dále natáčeli krásné a zajímavé reportáže, které budou jednou důležitým dokumentem v historii města,“ řekl hejtman s tím, že v nejbližší době, zřejmě již 14. května, nabídne Televizi Krkonoše možnost natočit jeho pravidelné setkávání s představiteli a občany měst a obcí Libereckého kraje u příležitosti Dne s hejtmanem v Jilemnici.

Televize Krkonoše připravuje programy v rámci mezinárodního projektu Život v regionu objektivem mladých, který pro žáky Gymnázia a SOŠ Jilemnice zajistil právě Svazek obcí a měst Jilemnicka í ve spolupráci s polskou obcí Karpacz.  Studio, které  se zpracovává zpravodajství, reportáže a dokumenty z regionu Jilemnicka, bylo otevřeno 22. října 2014 v Tržnici řemesel Městského muzea v Jilemnici.  Studenti  gymnázia mohou využívat studio a techniku i pro natáčení školních pořadů.

Televize Krkonoše podle vedoucího mediálního kroužku martina Krále přináší ucelené zpravodajství z  krkonošského regionu -  (viz názvy některých reportáží (Televize Krkonoše 2015/1 , Historické mapy Českého království , Škola základ života , Z Karpacze do Jilemnice není daleko,  Jilemnická pouť, Mladí reportéři z Karpacze a Jilemnice,  Krakonoš – dobrý duch našich hor  Regionální fotbalová akademie ,Workshop v Jilemnici  Čistecké cyklotoulání , Dřevosochání ve Mříčné,  Víchovská pouť a mnoho dalších.

„Mediální kroužek se schází vždy v pondělí v 15 hodin v učebně IVT v budově gymnázia v Tkalcovské ulici, a dále podle potřeby v produkčních týmech. Každý je do činnosti našeho kroužku vítán,“ zve ke spolupráci Martin Král. Martin Půta  již nabídku  přijal, a tak se mohou diváci těšit na 14. května, třeba na viděnou při besedě hejtmana a krajských radních  s občany města a okolí.

 Viz také: http://televize-krkonose.cz/ , Gymnázium a SOŠ Jilemnice – GymjilTV

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login