Aktuality

Na Kristýně se koná jubilejní 15. novoroční přátelské setkání, tentokrát na téma technického vzdělávání

06.01.2015 15:09

Již 15. novoroční přátelské setkání na trojzemní Kristýně se uskuteční tradičně v restauraci Kristýna Jih v Hrádku nad Nisou v sobotu 11. ledna 2015 od 11 hodin.

Podle organizátora Jiřího Týře  letošním možným tématem pro volnou přátelskou debatu jsou také  letos otázky vzdělávání v Libereckém kraji, letošní výsledky přeshraniční spolupráce ve výchově a vzdělávání, odlišnosti vzdělávacích soustav v Trojzemí a další  

„Nezapomeneme ani na novinky Malém trojúhelníku měst Trojzemí, na spolupráci škol při rozvoji technického myšlení, synergie vzdělávacích projektů a odstraňování nejen jazykových bariér v Trojzemí Nisa,“ řekl Týř.

 Jako možnou inspiraci představí také  prezentaci Koncepce vzdělávání v Libereckém kraji s ohledem na technické vzdělávání přednesenou na konferenci Pontes Budoucnost díky vzdělávání v červnu 2014 a příspěvek z předloňské Konference k technickému vzdělávání v Euroregionu Nisa uspořádané v září 2013 CVLK.

Partnery 15. novoročního setkání na Kristýně jsou Josef Horinka, starosta Hrádku nad Nisou,  Vladimír Ort, podnikatel ve vzdělávání, Tomáš Princ, ředitel SŠSSD Liberec, Martin Půta, hejtman Libereckého kraje, a Josef Šorm, ředitel SPŠSE Liberec

Setkání se také mimo jiné zúčastní hejtman LK Martin Půta, krajská radní pro školství Alena Losová, bývalá náměstkyně ministryně školství Eva Bartoňová, starosta Chrastavy Michael Canov,  místostarosta Hrádku n, N.. Pavel Farský, tiskový mluvčí LK Jiří Langer, ředitelka sklářské školy v Novém Boru Ilona Jindrová,  ředitelka Úřadu práce Kateřina Sadílková, vedoucí odboru školství KÚ LK Leoš Křeček, ředitel liberecké Střední školy a Mateřské školy Na Bojišti Zdeněk Krabs, ředitel Gymnázia Dr.. Randy v Jablonci n. N. Tomáš Hofrichter, zastupitel LK a starosta Nového Boru Jaromír Dvořák, Martin Dittrich, Josef Růžička,  Vlasta Fischerová, Helena Neumannová,  Jitka Pacltová, operní zpěvák Luděk Vele, Heike Schoebel (DE), Cynthia Rabel (DE),  Věra Týřová, Marta Langerová, jednatel Euroregionu Nisa  Jaroslav Zámečník a další.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login