Aktuality

Na ROPFÓRU 2014 zavedla hosty na cestu od ROPu k IROPu Jolana Voldánová

23.11.2014 18:32

Již od roku 2007 rozděluje evropské peníze v regionu Královéhradeckého, Pardubického a Libereckého kraje Regionální rada Severovýchod. Prostřednictvím ROP Severovýchod tak získává region „novou tvář“. Kde všude už evropské peníze pomohly, a co bude s ROPem v dalším programovém období, bylo hlavním tématem letošního ročníku výroční akce ROPFÓRUM 2014.

Královéhradecká filharmonie se stala místem, kde se ve čtvrtek 20. listopadu hosté vydali na cestu od ROPu k IROPu. Pomyslného průvodce jim dělala moderátorka Jolana Voldánová, jejímiž rádci se stali 1. náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, předseda Regionální rady Severovýchod Martin Půta a ředitel Úřadu Regionální rady Severovýchod Zdeněk Vašák. Během moderované diskuze tak zazněla řada zajímavých informací. Na přetřes se dostaly například i problematické oblasti, na něž příjemci dotací upozorňují. „V novém, nadcházejícím programovém období by měly být nastaveny jednotné podmínky, které nebudou v průběhu celého období měněny. To je v právě končícím období výrazný problém,“ uvedla Klára Dostálová. Stejně tak by se měl sjednotit přístup například kontrol a auditů. ROP Severovýchod si však vysloužil i velkou poklonu. Podle posledních údajů ministerstva totiž patří v případě čerpání evropských dotací mezi ty nejlepší. „Je to pro nás velmi příjemná zpráva a jsem rád, když tyto informace slyším i z úst náměstkyně ministryně. Nicméně stále je před námi v příštím roce velký kus práce, abychom 100% vyčerpali přidělené finanční prostředky,“ poznamenal ředitel Úřadu Zdeněk Vašák.

Viz také: http://www.rada-severovychod.cz/ropforum-2014-zavedlo-hosty-na-cestu-od-ropu-k-iropu

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login