Aktuality

Nová továrna vznikne v Ralsku, základní kámen je již připraven

19.11.2014 16:31

Položení základního kamene nové továrny v Ralsku se koná 25. listopadu v 9 hodin na stavební parcele p.č. 518/1  v k. ú.  Kuřívody.

(Při příjezdu od Mnichova Hradiště je to první odbočka vpravo a při příjezdu od Mimoně   předposlední odbočka vlevo. Od hlavní silnice je to ca. 600 m.)

Slavnostního zahájení stavby se zúčastní hejtman LK Martin Půta, starosta města Miroslav Králík, Oldřich Vlček  st. Z KV Final s.r.o., Josef Jadrný, náměstek hejtmana LK pro životní prostředí a další hosté.

Výrobu z Turnova do Ralska hodlá přesunout firma dodávající součástí pro automobilový průmysl do míst, kde bývala střelnice v Kuřívodech.

Podle starosty Ralska už v polovině roku 2015 by zde mělo být zaměstnáno na 90 lidí a o rok později již tři stovky.

Ralsko je s rozlohou 171 kilometrů čtverečních po Praze, Brně a Ostravě čtvrtým největším městem v zemi co do rozlohy a žije zde nyní kolem 3 tisíc lidí. (v roce 2000 jen 900).

Ralsko nachystalo pro investory průmyslovou zónu o rozloze zhruba 75 hektarů, přes třicet procent prostoru je již zaplněno.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login