Aktuality

Nový ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje MUDr. Vladimír Hadač bude od pondělí ve funkci

28.02.2014 15:42

 Nový ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, trutnovský chirurg MUDr. Vladimír Hadač, převezme v pondělí 3. března ve 14. 30 hodin svůj post.

Do funkce jej uvedou hejtman LK Martin Půta a jeho statutární náměstkyně pro zdravotnictví a sport Zuzana Kocumová. Slavnostní aktu se zúčastní MUDr. Jan Lejsek, prozatímní ředitel ZZS LK a vedoucí Odboru zdravotnictví KÚLK a Krajský zdravotní rada Alena Riegerová.

MUDr. Vladimíra Hadače jmenovala Rada LK na základě doporučení výběrové komise Rada kraje 24. února.

Vladimír Hadač v minulosti vedl Okresní středisko zdravotnické záchranné služby v Trutnově a doposud stále pracuje jako lékař záchranné služby. V současné době provozuje v Trutnově privátní praxi v oboru chirurgie a slouží na chirurgickém oddělené vrchlabské nemocnice. Svou lékařskou dráhu věnoval a věnuje především chirurgii, urgentní medicíně a baromedicíně, která souvisí s jeho velkým koníčkem – potápěním. 

„Mým cílem je zintenzivnit spolupráci nemocnic a záchranné služby v regionu a lépe hospodařit. Zasadím se o úzkou spolupráci s nemocnicemi, protože takové fungování nám umožní kvalitně využít personál, lékaře i záchranáře a jejich odbornost. Zároveň tento přístup zlepší ekonomiku provozu, protože za poslední dobu bohužel přibylo administrativy a personálu, který se na ní podílí.“ Omezením administrativy by MUDr. Hadač rád zjednodušil práci svých podřízených: „Náplní práce záchranářů je zachraňovat lidské životy a ne se utápět v byrokracii,“ dodal.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login