Aktuality

Nový ředitel ZZS LK Jan Lejsek se ujal funkce

10.11.2013 15:38

 

Nově jmenovaný ředitel Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje MUDr. Jan Lejsek se včera v přítomnosti hejtmana LK Martina Půty a jeho statutární náměstkyně Zuzany Kocumové ujal funkce.

Pracovního aktu se zúčastnili zástupci odborů, zaměstnanců i odvolaný ředitel  a nově zvolený komunistický poslanec Stanislav Mackovík.

„Rada kraje hodlá do konce roku vyhlásit výběrové zřízení, ze kterého by měl vzejít definitivní ředitel. Ten bude mít mandát provést na záchrance změny, které vyplývají z forenzního auditu. Do výběrové komise budeme jmenovat zástupce všech politických stran působících v zastupitelstvu a oslovil jsem také zástupce odborů a zaměstnanců, aby členství v komisi přijali. Předpokládám, že KSČM jmenuje Stanislava Mackovíka, a nebude s tím problém. Rozhodně neuděláme nic, co by zpochybnilo nového ředitele.

Věřím, že i nynější ředitel Jan Lejsek přijde s návrhy konkrétních kroků a je na jeho rozhodnutí, jestli dosavadnímu řediteli umožní dále sloužit. Osobně si myslím, a řekl jsem to veřejně i ostatním, že být ředitelem ZZS LK, tak bych si tak zkušeného záchranáře odejít nenechal. Je to ovšem na jeho rozhodnutí a dohodě,“ řekl mimo jiné hejtman.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login