Aktuality

Parlament mladých Liberec chce spolupracovat se Zastupitelstvem LK

05.06.2013 18:12

 

Studenti z Parlamentu mladých Liberec - Eliška Brzobohatá, Jakub Najman a Tomáš Rubánko, se 5. června sešli s hejtmanem LK Martinem Půtou.

Doprovázela je ředitelka DDM Větrník Liberec a koordinátorka Parlamentu mladých Jana Pavlíková.

Cílem jednání bylo seznámit hejtmana se záměrem studentů založit Krajský parlament mladých, a to již 21. června 2013.

„V tento den se sejdou zástupci městských a školních parlamentů z celého kraje v zasedací místnosti zastupitelstva KÚ LK, aby se představili   krajským radním a hejtmanovi a naopak, a následně podepsali společné Memorandum o spolupráci,“ uvedla současná předsedkyně PM Eliška Brzobohatá.

V ten den se podle ní jednotlivé parlamenty představí a vyberou mezi sebou krajské zástupce, kteří Krajský parlament mladých budou reprezentovat a za něj jednat - za každé město 2.

„V průběhu jednání jsem domluvil možnosti spolupráce, nabídl jsem účast členů Parlamentu mladých na jednání jak zastupitelstva, tak výborů. Zároveň jsem je upozornil, že se mohou vyjadřovat k otázkám, které se mladých přímo dotýkají, mohou si pozvat politiky na jednání zástupců Krajského parlamentu mladých (Rady) a další témata se jistě objeví v připravovaném Memorandu,“ vypočítal hejtman s tím, že Rada LK by jej mohla schválit na svém jednání 18. Června.

 „Měla jsem z  jednání dobrý pocit, myslím, že se můžeme na budoucí spolupráci těšit,“ řekla Eliška Brzobohatá.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login