Aktuality

Prezident republiky s chotí ukončili třídenní návštěvu Libereckého kraje

26.03.2015 17:49

Třetí a současně poslední den návštěvy prezidenta republiky Miloše Zemana v Libereckém kraji pokračoval ve čtvrtek v Turnově. Jeho choť Ivana Zemanová absolvovala exkurzi ve firmě Rautis v Poniklé, kde se setkala i s žáky 6. – 9. třídy základní školy,  a prohlédla si Bozkovské dolomitové jeskyně

Dopoledne v doprovodu hejtmana Libereckého kraje Martina Půty navštívil firmu Kamax, která je celosvětově známá výrobou vysokopevnostních spojovacích prvků pro automobilový průmysl. Setkal se zde s vedením společnosti a poté diskutoval zhruba se stovkou zaměstnanců.  

Na Městském úřadě v Turnově hlavu státu přivítal starosta města Tomáš Hocke, v obřadní síni se prezident následně sešel se zastupiteli. Zhruba 600 obyvatel přišlo na besedu s prezidentem republiky a hejtmanem Libereckého kraje do Kulturního centra Střelnice, kde se diskutovalo například o ochraně osobních údajů.

V Zámeckém hotelu Sychrov odpoledne návštěvu zakončila společná tisková konference, kde prezident republiky Miloš Zeman a hejtman Libereckého kraje Martin Půta zhodnotili třídenní program. „Děkuji panu prezidentovi za příjemnou návštěvu našeho kraje. Společně jsme se podívali do významných firem, setkali se s výjimečnými osobnostmi a věnovali se občanům na besedách. Vážím si toho, že pan prezident splnil svůj slib z minulé návštěvy a Liberecký kraj bude mít do několika měsíců krajský soud,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login