Aktuality

Rádio Jerevan opět funguje – kolo nekolo

23.10.2013 17:34

Jako kdysi zprávy Rádia Jerevan mě pobavil literární pamflet autora skrývajícího se pod e-mailem a pseudonymem Jana Mladová (viz příloha). Na anonymy neodpovídám, ale dnes udělám malou výjimku. Hned v úvodu autor (autorka?) pomlouvačně píše, že jezdím (a spolu se mnou další radní a krajští úředníci) na kole španělské výroby BH Bikes Nero Street (tedy uličním elektrokole) a za „cituji“ - bez koruny 49 tisíc Kč.

Tak tedy: Kolo není španělské, jmenuje se Elektrokolo NEO CITY (tedy městské) vel. LA a stálo přesně 46 540 Kč. 

Pro autora, jistě znalce bicyklů, uvádím, že námi zakoupené kolo je moderní městské elektrokolo s atraktivním designem a skvělým výkonem. Má 28 palcová kola, kvalitní brzdy V-break Tektro a speciální novinkou je rekuperace energie zpět do baterie. Vida, pravda je na světě.

 Na elektrokole jsem opravdu poprvé neseděl v Semilech, jak se onen „prodejce“ kol za přispění jakéhosi semilského občana Trojana domnívá, ale kdysi doma v Hrádku nad Nisou, a ani nevím, že prezident Klaus taky, kromě tenisu a sjezdovek, holdoval elektrocyklistice.

 Jen z těchto stručných (dez)informací jasně vyplývá, že Jana Mladová (či kdokoli jiný) staví na písku, na vodě či a hlavně na své bujné fantazii. Nebo má předvolební horečku?

 Navíc v článku zřejmě zneužil autorská práva dvou renomovaných deníků, když zveřejnil jejich fotografie (nebo za ně autor fotografům opravdu zaplatil?). Silně pochybuji…

Závěrem:   Koalice Starostů pro Liberecký kraj a Změny pro Liberecký kraj má boj proti korupci a transparentnost hospodaření kraje ve svém programu, který se teď snaží plnit. Například na veřejných zakázkách od začátku letošního roku Liberecký kraj ušetřil 65,6 miliónu korun. Další úspory zhruba ve výši 33 milionů přinese nákup elektrické energie a zemního plynu na komoditní burze, a právě prostřednictvím aukcí. Zrušili jsme krajské „porcování medvěda“, dotační fond má jasná pravidla, která platí pro všechny žadatele o dotace.

A odlehčeme to – na některá jednání skutečně jezdím, jako ostatní, kteří kolo využívají, na služebním elektrokole. Je to levnější, zdravější a zároveň se tím snažím šetřit životní prostředí. 

Vyzývám autora (autorku?), ať si přijde jízdu na zdravém vzduchu vyzkoušet. Snad mu (jí) to pomůže i ke zdravému rozumu.

 

Martin Půta, hejtman Libereckého kraje



 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login