Aktuality

Řešení dopravy na Českolipsku je podle hejtmana pro Liberecký kraj prioritou

08.10.2014 14:39

V rámci předvolební kampaně se kandidáti věnují všem tématům, které jejich město nebo obec trápí. Považuji to za normální a rozumné. Vzhledem k jistým nepřesnostem bych rád tuto předvolební diskusi doplnil o svůj pohled na věc, který předvolební není.

Řešení dopravy na Českolipsku, napojení regionu na Liberec, Děčín a Prahu a samozřejmě dokončení obchvatu České Lípy, je pro Liberecký kraj a pro mě osobně prioritou. Proto jsem se od listopadu 2012 v této věci opakovaně sešel se třemi ministry dopravy a pan ministr Prachař na jednání v září přislíbil zařazení prací na projekční přípravě stavby obchvatu České Lípy do státního rozpočtu roku 2015. Vnímám to jako pozitivní posun v přípravě tohoto projektu a směrem k jeho realizaci.

Dnes se ukazuje, že zastavení projektu za doby pana ministra Bárty (VV) znamenalo výrazné zdržení jeho přípravy a projekt jako takový dostalo ve vnímání priorit na úrovni Ministerstva dopravy na vedlejší kolej.

Pokud některý z kandidátů na českolipského starostu nemá dost informací o obchvatu Dubé, případně se neorientuje v minulosti tohoto projektu, chtěl bych připomenout to, že projekt byl schválen ŘSD a MD v prosinci 2005, tedy v době, kdy byl hejtmanem Libereckého kraje pan Petr Skokan.

Po volbách jsem samozřejmě připraven se s novým vedením České Lípy sejít a plánovat společně další kroky při podpoře tohoto z pohledu města a kraje významného projektu. Bez společného postupu totiž mnoho nedosáhneme. 

Martin Půta

Hejtman Libereckého kraje

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login