Aktuality

Semilský pecen se tentokrát koná také ve znamení Krajských dožínek

05.09.2014 13:13

V Semilech bude sobota 13. září patřit slavnostem úrody. Letošní 11. ročník Semilského pecnu, jenž bude tentokrát hostit Krajské dožínkové slavnosti, slibuje opět bohatý program. Své místo zde bude mít slavnostní dožínkový průvod, ochutnávka regionálních potravin, expozice hospodářských zvířat, ale i kulturní vystoupení.

Dožínkový průvod tentokrát vyjde od vlakového nádraží, kde nejprve vyčká příjezdu historického vlaku (9.20 hod.), jenž do Semil po 110. letech přiveze parní stříkačku SDH Semily I. Po slavnostním přivítání parničky se průvod vydá směrem na semilský Ostrov (příchod cca v 10.30 hod.).

Program bude tak jako každý rok probíhat souběžně na dvou místech. Na podiu před zámkem během sobotního odpoledne vystoupí Táboranka, Semilská 11 a Quenie revival. Hlavní hvězdou programu bude známá česká písničkářka LENKA FILIPOVÁ a program zakončí rocková zábava Realita Rock.

Letošní ročník přinese i vyhlášení Výrobku LK roku 2014 z odvětví potravinářství a zemědělství. Ceny předají hejtman LK Martin Půta, náměstek hejtmana pro zemědělství a životní prostředí Josef Jadrný a další členové Rady LK (v 11 hodin na Ostrově).

„Letos jsme v rámci Krajských dožínek podpořili zemědělskou akci, která má mezi veřejností vysoký kredit, dlouhou tradici a je zárukou skvělé zábavy,“ vysvětlil hejtman s tím, že zemědělci a potravináři si ocenění zaslouží.

Na Ostrově bude pro návštěvníky slavnosti připravena ochutnávka krajových specialit, nebudou chybět bramboráky, bramborové placky, sýry, medovina ani výborné pivo. Na děti čeká mnoho rukodělných dílniček, ukázka dogdancingu s Monikou Rezlerovou a její Keysi, tanková bitva a samozřejmě Městečko semilských hraček. Po městě se budou moci svézt motorovým vláčkem se zastávkou u Domu dětí a mládeže. A pokud snad svezení vláčkem nebude to pravé, mohou se nechat zlákat nabídkou pravého mašera a využít možnosti svezení psím spřežením.

Ani tentokrát nebude na Pecnu chybět ocenění nejlepších místních zemědělců a vyhlášení výsledků soutěže Semily, město kvetoucí. Mgr. Jan Farský, starosta města: "Nenechte si ujít Semilský pecen – věřím, že Vám bude chutnat minimálně tak jako ty předchozí!"

Program viz příloha

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login