Aktuality

Stará garda dobrovolných hasičů Rynoltice 1 chystá dětský požární závod o pohár Soptíků

25.09.2014 15:16

Nově vytvořený spolek Sbor dobrovolných hasičů Rynoltice I pořádá v sobotu 27. září od 9 hodin v obci Rynoltice (sluneční stráň před osadou Polesí) 1. ročník soutěže v požárním sportu O pohár rynoltických soptíků.

Po úspěšné kulturní akci pro děti - Loučení s létem 2014 přichystali dobrovolníci další zajímavou akci zejména pro děti.

Vypsali jsme kategorie pro nejmladší, mladší a starší žáky podle pravidel Plamen. Startovné družstva u nás neplatí, “ prozradil za pořadatele Vlastimil Kvapil, který předpokládá, že se zúčastní opět nejméně 120 dětí, jako tomu bylo před zahájením nového školního roku v závěru srpna.

„Zatím je přihlášeno  7 sborů, což představuje 20 týmů,a ještě se určitě další přihlásí, Závodit budou děti od přípravky do 6 let až po starší žáky.  Trošku se to rozrostlo do  větších rozměrů, než jsme předpokládali, ale to nevadí, alespoň bude  více legrace a děti se vyřádí,“ dodal.

Loučení s létem byla jejich první větší akce, vždyť jsou teprve začínající sbor dobrovolných hasičů. „Snažili jsme se zpříjemnit našim dětem konec léta a doufáme, že se nám to povedlo i díky záštitě hejtmana LK Martina Půty. Zatím se k nám dostaly pozitivní ohlasy. Také moc děkujeme za pěkné dárečky, které nám věnoval, ještě je využijeme právě pro sobotní dětskou soutěž v požárním útoku,“ řekl Vlastimil Kvapil s tím, že velkou radost měli i z toho, že se v obci po dlouhé době sešlo hodně lidí, kteří se ke „Staré gardě“ připojili a chtějí s SDH dále spolupracovat.

„Chceme vychovávat zejména novou generaci hasičů, kteří by od dětství měli vztah k hasičině jako takové. Aby jednou mohli pokračovat v tom, co tady vybudovali naši dědové a rodiče před námi, pomáhali při mimořádných událostech ostatním občanům a aby i jim záleželo na dění v naší obci,“ vysvětlil některé důvody založení spolku Vlastimil Kvapil, který hodlá společně s kolegy soutěží v požárním útoku přiblížit lidem činnost 20 dospělých a 19 dětí, které zatím sdružují.

Vedle tréninků a účasti v požárních soutěžích, z nichž si již mladí rynoltičtí hasiči přivezli několik vavřínů a dobrých umístění, navíc chtějí na podzim společně s Osadním výborem Polesí vyčistit „koupaliště“ – protipožární nádrž, na návsi v osadě Polesí.  Podle předsedy osadního výboru Petra Zázvorky se „koupaliště“, jak mu pořád říkají, se naposledy čistilo před třemi lety.

„Rádi se k iniciativě nových rynoltických hasičů připojíme a budeme s čištěním nápomocni,“ dodal Zázvorka.

Další informace viz:  http://hasici-rynoltice.mypage.cz/

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login