Aktuality

Starostové budou jednat na krajském setkání v Liberci o současných problémech měst a obcí

11.02.2015 16:21

Dvě stovky starostů Libereckého příští týden projednají aktuální témata samosprávy. Krajská setkání 2015 pořádá Svaz měst a obcí České republiky. Uskuteční se v pondělí 16. února od  9 hodin v sídle Krajského úřadu Libereckého kraje, U Jezu, v Liberci. Na tradiční akci nebudou chybět představitelé státní správy a hejtmani jednotlivých krajů. Loni se třinácti setkání zúčastnilo na 1 250 starostů.     

 

„Krajská setkání 2015 se zaměří na aktuální témata samospráv - od financí přes sociální oblast i zaměstnanost po životní prostředí,“ říká předseda Svazu měst a obcí ČR Dan Jiránek a dodává: „Představitelé samospráv se dozvědí, co důležité pro města a obce se chystá nejen v letošním roce včetně legislativních změn. Zazní také poslední informace o novém programovém období včetně výzev na dotace z Evropské unie. Nebudou chybět ani zprávy o vývoji a přínosu projektů, které ve spolupráci se samosprávami a pro ně realizuje Svaz.“

 

Program Krajských setkání 2015, které v Liberci zahájí v 9 hodin hejtman LK Martin Půta, čítá čtrnáct hlavních bodů. Například o tom, na co si dát pozor při správě obce, budou mluvit odborníci z Ministerstva vnitra, experti z Ministerstva financí zase upozorní na možné problémové oblasti týkající se hospodaření radnic. Zástupci Úřadu práce ČR představí spolupráci veřejné správy nejen při řešení nezaměstnanosti. Chybět nebudou ani prezentace o aktuální legislativě a službách Svazu. Další informace najdete na http://www.smocr.cz/cz/nase-akce/krajska-setkani/krajska-setkani-2015/krajska-setkani-2015.aspx.

Tisková konference, od 10 hod., KÚ LK, U Jezu, v Liberci, místnost 111).

Témata - jaké události čekají v roce 2015 Liberec a Liberecký kraj? Co města a obce na Liberecku čeká v oblasti dopravy, sociálních služeb či kultury? A jaké největší problémy má samospráva se současnou legislativou či čeho se obává v kontextu s připravovanými právními předpisy? Nejen o těchto a dalších otázkách budou starostové a další představitelé veřejné správy diskutovat během Krajského setkání v Libereckém kraji.

Podrobnosti se dozvíte na tiskové konferenci, která se uskuteční v pondělí 16. února 2015 na Krajském úřadě Libereckého kraje.

  • Co: Tisková konference na téma „Co trápí města a obce v Libereckém kraji“
  • Úloha krajských setkání
  • Aktuální témata měst a obcí
  • Pohled a zkušenosti Libereckého kraje
  • Otázky a odpovědi
  • Kdy: pondělí 16. února 2015, od 10.00 h
  • Kdo:  Dan Jiránek, předseda Svazu měst a obcí ČR

 

h setkání 2015 je Česká spořitelna. Partnery pak společnosti Asekol COLMEX, EKO-KOM, ELEKTROWIN, EmotionCar, Empemont, Neo-Neon CZ, NEPA a Wolters Kluwer.

O Svazu měst a obcí ČR:

Svaz měst a obcí České republiky je celostátní, dobrovolnou, nepolitickou a nevládní organizací, založenou jako zájmové sdružení právnických osob. Členy Svazu jsou obce a města. Svaz měst a obcí ČR je partnerem pro vládní i parlamentní politickou reprezentaci. Podílí se na přípravě a tvorbě návrhů legislativních i nelegislativních opatření v oblastech týkajících se kompetencí obcí a to jak na národní, tak evropské úrovni. Činnost Svazu je založena především na aktivitě starostů, primátorů a členů zastupitelstev obcí a měst, kteří se nad rámec svých povinností věnují i obecným problémům samosprávy. Svaz sdružuje téměř 2 600 měst a obcí a svými členy tak čítá více než 8 milionů obyvatel České republiky. Více na www.smocr.cz.

Pro další informace kontaktujte

Štěpánka Filipová

Mediální zastoupení

Svaz měst a obcí České republiky

5. května 1640/65, 140 21 Praha 4

mobil: +420 724 302 802

e-mail: filipova@smocr.cz

www.smocr.cz

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login