Aktuality

Studenti Gymnázia F. X. Šaldy besedovali s absolventem školy Martinem Půtou

05.06.2013 18:16

 

 

Po 23 letech se hejtman LK Martin Půta vrátil na Gymnázium F. X. Šaldy v Liberci, aby zde absolvoval besedu se současnými studenty školy.

Přivítali ho jeho bývalí učitele, nynější ředitel školy Václav Ulvr, zástupkyně ředitele Marcela Danajovičová, jeho bývalá učitelka češtiny, a tělocvikář a zeměpisec Pavel Taibr. Besedu moderovala předsedkyně Parlamentu mladých LK Eliška Brzobohatá.

Hejtman v úvodu zavzpomínal na své studium a připomněl si například, že škola měla protiatomový kryt, do kterého se ovšem všichni žáci a učitelé nevešli.

„Vždycky jsem si říkal, jestli by tam šli jen spolužáci s vyznamenáním, a v tom případě bych tehdy zrovna mezi těmi šťastnými nebyl,“ řekl s úsměvem mimo jiné hejtman s tím, že se pokusí gymnázium navštívit v nejbližší době a školu si pořádně prohlédnout.

Na hodinové besedě se studenti ptali například na fungování Regionálních operačních programů, kdo zajišťuje protipovodňové stěny, jak se dostal k politice, co bude s bývalou budovou VÚTS a měli ještě mnoho dalších zvídavých otázek.

„Jsem rád, že jsem svou bývalou školu opět po tolika letech navštívil, hodně se tu změnilo. Diskuse se studenty je vždycky přínosná. Podle některých otázek bylo vidět, že se o své město a kraj hodně zajímají,“ poznamenal hejtman.

 Viz také videoreportáž:  

http://www.youtube.com/watch?v=n5jYscoptSk

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login