Aktuality

Svijanské slavnosti vedle piva lákaly nejen na Olympic a Martu Kubišovou

14.07.2014 16:18

Již 25. ročník oblíbených pivních slavností spojených s vystoupením hudebních skupin, zábavou a dobrým jídlem se konal pod záštitou Pivovaru Svijany ve Svijanském Újezdě.

Jako obvykle se díky bývalému řediteli Františku Horákovi počasí ve 13 hodin ujasnilo a až do nočního velkolepého ohňostroje nabízelo jen radost ze života a pohodu.

K dostání byly pro 16 tisíc návštěvníků, mezi nimiž byli i hejtman LK Martin Půta a jeho náměstek Josef Jadrný, pivní speciály – 450 tka, pivní zmrzlina, ale hlavně tradičně bohatý kulturní program.  Na první scéně to rozjeli Jan Vančura & Plavci, kteří posílení Irenou Budweisserovou sklízeli je aplaus. Stejné ovace si užívala Marta Kubišová & kapela Petra Maláska, Turbo, Petra Janů & skupina Golem, Olympic, Walda Gang a další.

Druhou scénu okupovali kapelky menších žánrů, ale na tanečníky a posluchače neměly nouzi -

Dixieland band, NONSTOP s hostující Vendy, bývalou členkou kapely Country Sisters hrající na „tahací“ harmoniku, Trosky, Isua, Šlapeto, Veselí Pozůstal či Veterán club The Beatles.

 „Slavnosti měly letos skvělou atmosféru, pivo skvělé, od kvasničáku po čtyřistapadesátku. Hudbu si každý mohl vybrat podle svého gusta, co chtít více,“ těší se na další slavnosti Pavlína, která si užívala zejména vystoupení country kapel.

Starosta Svijanského Újezdu Blahoslav Kratochvíl si nad ránem opět oddechl a už se chystá na 26. ročník.

 P.S: Autobusová doprava do areálu koupaliště ve Svijanském Újezdě byla výborně organizována, cestující byli vstřícní, a když šlo do tuhého pro velký nával, neváhaly dámy a slečny sednout na klíny svých partnerů, aby se do vozu vešlo co nejvíce lidí. Všem díky!

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login