Aktuality

Taky první chlapeček narozený letos v Libereckém kraji už má zlatého kozoroha

08.01.2014 16:52

 První kluk narozený v Libereckém kraji se jmenuje Toník Linka, který přišel na svět v jablonecké nemocnici 1. ledna 2014 ve 4 hodiny a 29 minut ráno. Včera mu hejtman LK Martin Půta předal zlatý přívěsek se znamením kozoroha a zlatý řetízek.

Další dárky přivezl rodičům Haně a Tomáši Linkovým do Stráže nad Nisou, kde žijí, primátor Jablonce nad Nisou Petr Beitl.  Oba sympatickým prvorodičům  hodně zdraví a spokojenosti, a také příště holčičku.

 „Rodičům jsme věnovali peněžitý dar a kosmetiku a mladé mamince také květiny,“ dodal hejtman, který letos poprvé odměnil nejen prvního občánka Libereckého kraje -  holčičku Isabel z Liberce, ale i prvního chlapce.

Čekání na malého Antonína, Tondu, Antona či Toníka trvalo skoro 10 dní.

„Toník se měl původně narodit už 23. a pak 30. prosince, a pořád nic. Pak jsme jeli na Silvestra autem navštívit příbuzné na Jablonecku, a když jsem se trochu prudčeji vyhýbal díře na silnici, tak mi potom manželka oznámila, ať jedu rovnou do porodnice,“ vyprávěl s úsměvem spokojený otec.

„Pocházím z Desné, takže jsem měla domluvenou porodnici v Jablonci and Nisou, na kterou, a to mohu nyní potvrdit, slyším jen chválu,“ doplnila maminka Hanka.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login