Aktuality

Události uplynulého týdne v Libereckém kraji a očekávané akce v nastávajících sedmi dnech

27.05.2013 0:00

 

Co se událo:

20. 5. Kraj žádá náhradu způsobené škody ve výši 17 miliónů Kč. Tato škoda vznikla v souvislosti se zaplacením odvodu za porušení rozpočtové kázně, což je v podstatě vrácení dotace ve výši 8.559.127 Kč, a úhradou vyměřeného penále.

20. 5. Začala rekonstrukce silnice III/28724 Malá Skála – Frýdštejn.  Celkové výdaje projektu jsou ve výši 52 mil. Kč vč. DPH.

22. 5. Zimní údržba byla letos nejdražší za posledních 5 let. Letošní náklady (153,6 mil. Kč) byly podle radního pro dopravu Vladimíra Mastníka nejvyšší za posledních pět let zejména proto, že zima byla velmi dlouhá a nestabilní, střídavě sněžilo a tálo…                    

22. 5. Hasiči cvičili záchranu obyvatel ze střech a tonoucích jako při povodních.  Urybníků v Příšovicích se konalo velké cvičení profesionálních a dobrovolných hasičů společně s posádkami policejního a armádního vrtulníku. Plnili čtyři nejdůležitější úkoly – přepravu záchranářů s materiálem na ohrožené místo, zachránit osoby ze střech, ze zaplavených objektů a vytáhnout tonoucí z vody. Skvěle.

24. 5. Kraj má 7 nových výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi pocházejících z Libereckého kraje.Ocenila je odborná komise soutěže Regionální potravina.

Co se bude dít v následujících sedmi dnech

28. 5. Již 14. ročníku Memoriálu Ludvíka Daňka se zúčastní jako host i Dana Zátopková. Koná seod 13.30 hodin na Městském stadionu v Turnově.

28. 5. Zasedání zastupitelstva LK.  Hejtman Libereckého kraje Martin Půta svolal 5. zasedání Zastupitelstva LK v roce 2013 od 16 hodin do zasedacího sálu Krajského úřadu Libereckého kraje v Liberci.

29. 5. Den otevřených dveří se uskuteční na kraji.Obyvatelé kraje, děti i dospělí, si mohou od 10 do 16 hodin prohlédnout sídlo Libereckého kraje v Liberci a seznámit se s prací hejtmana, členů Rady LK a vedení krajského úřadu. K tomu po celý den k využití atrakce a soutěže pro děti!

29. 5. V České Lípě se bude jednat o kamionech.Společné jednání Ústeckého a Libereckého kraje ve věci omezení tranzitní nákladní kamionové dopravy na trase Děčín – Česká Lípa se uskuteční od 10 hodin v  budově Městského úřadu Česká Lípa, náměstí T. G. Masaryka.

1. 6. Slavnostní otevření hraničního mostu přes řeku Nisu. Akce se koná od 10 hod. Jde o spojení německé spolkové silnice B 178 a polské vojvodské silnice 354 mezi oblastmi Zittau a Sieniawka.

Víte, že Liberecký kraj tvoří celkem 215 obcí, z toho je 39 měst?

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login