Aktuality

Události uplynulého týdne v Libereckém kraji a očekávané akce v nastávajících sedmi dnech

16.06.2013 11:07

 

Co se událo:

10. 6. Československá obec legionářská, jednota Libereckého kraje a OC Forum slavnostně zahájila v prostorách OC Forum v Liberci výstavu nazvanou „Československé legie v Rusku 1914 až 1920“. Základem výstavy jsou unikátní fotografie, které v drtivé většině nebyly nikdy publikovány.

11. 6. V souvislosti se škodami v důsledku povodní se vedení úřadu rozhodlo poskytnout pomoc postiženým oblastem. Celkem 27 dobrovolníků z krajského úřadu včele s hejtmanem LK Martinem Půtou odjelo pomáhat do zasažené obce Rudník ve východních Čechách.  

12. 6. Hejtman se zaměstnanci odboru životního prostředí a dalšími odborníky navštívili povodněmi zasažené obce v regionu. Setkání se starosty mikroregionů se konala ve Stráži Pod Ralskem, Střužnici, Višňové a Bílém Kostele, Se starosty hejtman projednal možnosti úprav koryt, vytipování míst pro řízený rozliv vody a podobě tak, aby zde nedocházelo k záplavám několikrát do roka. V nastávajícím období bude kraj jednat s Povodím Labe, Povodím Ohře, ochránci přírody a dalšími zúčastněnými stranami o možnostech zlepšení protipovodňové ochrany majetku obcí, na jejichž majetku vznikly při letošních povodních škody  ve výši cca 130 miliónů Kč.

13. 6. Hejtman LK Martin Půta přijal v sídle LK velvyslance Litevské republiky v ČR Aurimase Taurantase, Velvyslanec mu představil honorárního konzula Litevské republiky Sauliuse Bazevičiuse, který povede od podzimu  konzulát Litevské republiky v Liberci.

14. 6. Krajské slavnosti se konaly  v Novém Boru s bohatým kulturním a zábavným programem pro děti i dospělé. V závěru vystoupila s obrovským úspěchem kapela BLUE EFFECT s Radimem Hladíkem. Krajské slavnosti měly i benefiční charakter, na pomoc zaplavené obci Dobříň na Roudnicku se vybralo 22.194 Kč, celková částka, která byla do sobotního dne nashromážděna na povodňovém kontu zřízeném Novým Borem na pomoc Dobříni tak dosáhla  výše 68.761 Kč.

 

Co se bude dít v následujících sedmi dnech

18. 6. Ke svému jednání zasedne Rada Libereckého kraje.

19. 6. Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky v Šamánkově ulici ve 13 hodin nově zrekonstruované půdní prostory.  Studenti, kteří letos společně s učiteli oslaví 150. výročí založení školy, tak získají dvě nové počítačové učebny, kancelář pro fiktivní firmu a aplikovanou ekonomii, informační centrum s odbornou knihovnou a kabinet pro vyučující.

20. 6. V sídle LK v Liberci Uskuteční se slavnostní vyhlášení výsledků soutěže měst a obcí Libereckého kraje v třídění komunálního odpadu „Zlatá popelnice“ O vítězství se utkají finalisté - (řazeno dle abecedy) -  Kategorie MĚSTA Cvikov, Dubá, Harrachov, Jablonec nad Jizerou, Jablonec nad Nisou, Jilemnice, Lomnice nad Popelkou, Nový Bor, Lučany nad Nisou, Rokytnice nad Jizerou        Kategorie OBCE - Albrechtice v Jizerských horách, Bedřichov, Brniště, Chotovice, Jestřabí v Krkonoších, Josefův Důl, Karlovice, Kořenov, Nová Ves u Jablonce nad Nisou, Paseky nad Jizerou, Troskovice.

20. 6. Jedličkův ústav v Liberci pořádá od 15 hodin Zahradní slavnost, která se koná k 80. výročí budovy Týdenního stacionáře Domu „F“. Kulturní program v kostýmovém stylu 30. let minulého století. Vystoupí balet Divadla Karel, Rachot band, Divadlo eFko, Jazzový soubor ZUŠ „Růže mezi trním“ a další.

 Víte že, obec Albrechtice v Jizerských horách má třetí nejdelší název v republice (31 písmen a mezer)? Před ní jsou pouze Nová Ves u Nového Města na Moravě (33) Brandýs nad Labem-Stará Boleslav (32).

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login