Aktuality

Univerzitní mateřská škola ŠkaTULka otvírá 1. září pro 48 dětí

29.08.2014 14:39

Školka při Technické univerzitě v Liberci, která v sobě bude mísit prvky montessori a waldorfské pedagogiky, uvítá 1. září v 9 hodin 48 dětí  především zaměstnanců a studentů univerzity. 

Od 10 hodin je v budově nové školky připravena pohádka Tři zlaté vlasy Děda Vševěda v podání Divadelní společnosti Kejklíř Praha.

Tiskové konference (budova Informačního centra, 8. P., Studentská 2, Liberec) v 10 hodin se zúčastní mimo jiné hejtman LK Martin Půta.

Veřejnost si bude moci nově zrekonstruované prostory prohlédnout během Dne otevřených dveří, který rektor TUL Zdeněk Kůs spolu s ředitelkou školky vyhlásí v nejbližších dnech po otevření.

Interiéry univerzitní školky jsou již hotové. „Venku ještě přibudou i kotce pro drobná zvířata,“  prozradila ředitelka školky Ivana Honsnejmanová  s tím, že sami rodiče v anketě vybrali název ŠkaTULka.

Spolu s vestavbou školky vznikl v prostorách bývalých dílen za budovou E2 také denní klub pro studenty a byla opravena střecha budovy. Celý projekt stál 26 milionů korun. Studentský klub je rovněž stavebně dořešen, čeká na nábytek a od nového akademického roku také na studenty. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login