Aktuality

Upřímné poděkování patřilo českolipské primářce Haně Čerbákové

30.01.2014 15:53

 U příležitosti včerejšího zahájení provozu nového angiografického pracoviště a zároveň představení nedávno otevřené a nově zřízené lůžkové části rehabilitace. v českolipské nemocnici poděkoval hejtman LK Martin Půta  dlouholeté primářce radiodiagnostického oddělení MUDr. Haně Čerbákové.

Ta právě „předala žezlo“ svému nástupci a odchází do penze.

„Je na místě bývalé primářce, která byla na oddělení rentgenu osmatřicet let, za obrovské zásluhy při vedení týmu RTG poděkovat a popřát hodně zdraví a osobních úspěchů a věřím, že z nemocnice úplně neodchází. Moc si její práce vážím, takové oddané lidi budeme v českolipské nemocnici, která prochází obnovou, nyní určitě potřebovat,“ řekl mimo jiné hejtman při předávání kytice květin.

MUDr. Hana Čerbáková nastoupila do zdejší nemocnice 3. 2. 1976 k tehdejšímu primáři MUDr. Janu Prokůpkovi, který se přišel na nová oddělení odívat a pogratulovat své nyní odcházející nástupkyni. Doktorka Čerbáková odešla pouze z funkce primářky, v nemocnici dále vypomáhá na kratší úvazek.

Mimo jiné prosadila a vybudovala českolipské Mammocentrum a za jejího primariátu byl do nemocnice zakoupen první počítačový tomograf. Působila i v představenstvu NsP, zastávala funkci náměstkyně pro LPP (dnes lékařský ředitel) a Jedno volební období byla i členkou Zastupitelstva v České Lípě. Nyní žije v Horní Libchavě. 

Spolu s hejtmanem jí pogratulovali i generální ředitel NsP Jaroslav Kratochvíl, předseda představenstva nemocnice a ředitel pro zdravotní obory MUDr. Radek Havlas a další hosté

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login