Aktuality

Úspěšná sklářská společnost Lasvit se zapojí do práce Paktu zaměstnanosti Libereckého kraje

10.02.2014 16:51

 Účast na práci Paktu zaměstnanosti Libereckého kraje, který bude podepsán pěti zaměstnavatelskými a odborovými subjekty v březnu letošního roku v sídle Krajského úřadu LK v Liberci, přislíbila i úspěšná novoborská sklářská firma Lasvit s.r.o.

Designérskou a výrobní firmu, která se zabývá výrobou a instalací světelných plastik, originálních lustrů či jiných skleněných svítidel, vše z českého skla, do luxusních hotelů, bank, koncertních sálů, galerií nebo muzeí navštívil v minulém týdnu hejtman LK Martin Půta.

Prezident společnosti Leon Jakimič   v úvodu zdůraznil, že firma  si  svoje výrobky také dokáže sama zobchodovat a nainstalovat kdekoli na světě.

Zaměstnáváme kolem 350 lidí, zejména  Čechy a Slováky. Centrum výroby  skla je  výhradně v České republice - ve sklárně Ajeto v Lindavě u Nového Boru a dalších dílnách v okolí, a pouze některé nerezové a elektrosoučástky pocházejí z továrny nedaleko Šanghaje,“ prozradil prezident s tím, že ročně firma realizuje zhruba stovku projektů.

Spolu se svými spolupracovníky pak v závěru návštěvy představil hostům zajímavý návrh originálního světelného panelu pro budovu Krajského úřadu LK v Liberci.

„Nebylo by od věci, kdyby se Liberecký kraj jako region sklářů a sklářského průmyslu  mohl domácím a hlavně zahraničním návštěvám pochlubit, co všechno české ruce umějí ze skla vyrobit,“ podal neodolatelnou nabídku Leo Jakimič.

 „Byl jsem ohromen, jak dokonalou prezentaci možného světelného tělesa pro vestibul našeho úřadu  připravila slovenská návrhářka Denisa Lukáčová. Myslím, že tento nápad stojí za úvahu,“ reagoval Martin Půta.

Společnost Lasvit, s. r. o., jež byla založena v roce 2007, má nyní kolem 350 zaměstnanců v deseti pobočkách na třech kontinentech: Evropa - Česko (ředitelství, design, výroba), Londýn, Milán; Asie - Hongkong, Peking, Šanghaj, Singapur, Dubaj; Severní Amerika - Los Angeles, New York.

Kromě velkých projektů  se Lasvit zabývá i výrobou menších, ale luxusních sklářských kolekcí. Například  pro letošní zimní olympiádu v Soči vyrobil skleněné, ručně broušené, zlacené a pískované „pochodně“ pro české medailisty,   takže Martina Sáblíková a Jaroslav Soukup jsou již prvními držiteli novoborského unikátu.

Leon Jakimič jako bývalý tenista  také  každoročně dodává skleněné trofeje pro vítěze tenisového turnaje v Abú Dhabí, takže jeho křišťálové vázy už vlastní například Rafael Nadal nebo Roger Federer, a z „protekce“ také  jeho přítel Radek Štěpánek.

Naše trofeje ale mají i vítězové Tour de France,“ doplnil s úsměvem prezident Lasvitu s tím, že možnosti Paktu zaměstnanosti LK jeho společnost jistě ráda a smysluplně využije a na oplátku se na jeho činnosti bude usilovně podílet.

„Novoborsko nehodláme opustit,“ zdůraznil při loučení Leon Jakimič.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login