Aktuality

V Görlitz a Zgorzelci jednali němečtí generální státní zastupitelé

29.05.2014 17:09

V Görlitz se 26. května uskutečnilo pracovní setkání německých generálních státních zástupců a zástupkyň s nejvyšším spolkovým státním zástupcem Haraldem Rangem.   

a se zástupci nejvyšších státních zastupitelství sousedních zemí Pavlem Zemanem z Česka a Robertem Hernandem z Polska a státními zástupci Francie a Lucemburska.  

Závěrečného setkání ve Zgorzelci (PL) se zúčastnil za českou stranu také hejtman LK Martin Půta a jednatel Euroregionu Nisa Jaroslav Zámečník. Za polskou byl přítomen předseda polské části Euroregionu Nisa Pieter Roman.

 

„Jedná se o pravidelné každoroční setkání, které je organizováno vždy jinou spolkovou zemí,“ vysvětlil Zámečník s tím, že letos bylo na řadě Sasko a jistou roli v tom sehrála zvláštní geografická poloha se specifickou kriminalitou.

V Domě kultury v paláci Lagów ve Zgorzelci se take poprvé setkal hejtman s nejvyšším českým státním zástupcem Pavlem Zemanem a krátce spolu hovořili o spolupráci prokurátorů tří zemí.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login