Aktuality

V liberecké restauraci Autentica se usadili motýli, mouchy i Kristus

26.11.2013 18:21

 Frankenstein, Ježíš, alchymista či dokonce Kristus, to vše najdeme v restauraci Autentica (bývalé Ambiente) v Sokolské ulici v Liberci na výstavě fotografií Silvie Lintimerové, kterou nazvala Buterfly. 

Buďme tím, čím chceme, říká motto výstavy a vystihuje tak přesně duch expozice 31 fotografií.

 „Původně jsme chtěla vyfotit motýla (angl. butterfly), nafotit poněkud jinak. Vzal tak na sebe podobu mouchy na tyčince másla (butter= máslo, fly = moucha. Pak už to šlo i u ostatních podobně, ať to byl sněhulák, mořská panna, Einstein nebo Střihoruký Edward," prozradila autorka. 

Mnozí z téměř dvou stovek hostů vernisáže přišlo nalíčeno, tak jak byli vyfotografováni, hejtman LK Martin Půta, jeden z výrazných modelů, však přišel v civilu, a tak jej mnozí na fotografii (Alchymista) hned nepoznali.

„Byla to velmi zajímavá zkušenost, jak se člověk může převtělit a změnit k nepoznání,“řekl s úsměvem hejtman, kterého v ateliéru Silvie fotografovala sotva čtyři dny před premiérou.

O hudební překvapení se postaral Rammstein Members Club, jehož muzikanti patří k notorickým modelům Silvie Lintimerové. 

Fotografie budou krášlit  Autenticu a nabízet se k zhlédnutí i nákup do 31. prosince, neboť vystavené fotografie jsou nabízeny k prodeji, stejně jako kniha - katalog, která výstavu doprovází.

Z Liberce pak Buterfly  odletí postupně do Teplic a pak do Prahy.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login