Aktuality

V Turnově se koná jubilejní Daňkův memoriál v hodu diskem

21.05.2014 17:20

Nejlepší čeští atleti a světoví diskaři se sjedou v úterý 27. května do Turnova, kde se uskuteční již 15. ročník mezinárodního atletického mítinku Memoriál Ludvíka Daňka.

Mítink, který odstartuje ve 14.30 hodin,  je stejně jako vloni zařazen do Česká spořitelna atletické extraligy jako druhý mítink pro druhé kolo, proto do Turnova přijedou i české atletické špičky v čele s úřadujícím halovým mistrem světa Pavlem Maslákem! Záštitu nad letošním ročníkem převzala statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Zuzana Kocumová, která na  přijede závodníkům fandit spolu s hejtmanem LK Martinem Půtou a dalšími členy Rady LK.

„Do Turnova zveme tradičně nejlepší světové diskaře a koulaře a českou atletickou špičku. Na letošním 15. ročníku si připomeneme 50 let od světového rekordu Ludvíka Daňka v hodu diskem na turnovském stadionu, který zde vytvořil 2. srpna 1964 výkonem 64,55 m,“ uvedl manažer mítinku Imrich Bugár, mistr světa v hodu diskem z roku 1983 a stříbrný z OH v Moskvě 1980.

Na mítink zavítají světoví diskaři v čele s Robertem Hartingem, mistrem světa z Moskvy 2013, Piotrem Malachowskim, stříbrným z téhož šampionátu, a bronzovým Gerdem Kanterem. Druhou hvězdně obsazenou disciplínou bude koule mužů, kde se jedná např. o startu Davida Storla, mistra světa z Moskvy 2013.

“Startovat bude i Ladislav Prášil, pátý na tomtéž MS. V jednání je také start olympijského vítěze z Londýna 2012 a Pekingu 2008 Poláka Tomasze Majewského. Dále se zde představí také čeští dvacetimetroví koulaři Martin Stašek, turnovský odchovanec Antonín Žalský, Tomáš Staněk a Jan Marcell,” proradila za pořadatele  AC Syner Turnov Jana Svobodová, která má na starosti zahraniční závodníky..

Ve sprintu na 100 m mužů se jedná o startu vynikajícího závodníka z ostrovního státu Svatý Kryštof a Nevis Kima Collinse.

„Pro letošní 15. ročník chystáme bohatou tombolu s lákavými cenami, domluvený je již zájezd na snad nejznámější atletický mítink Weltklasse v Zurichu," dodal ředitel mítinku František Svoboda.

Diváci se mohou těšit na autogramiádu českých olympioniků z Olympijských her v Soči, dopoledne je na atletickém stadionu připraveno zábavné sportování v režii Žluté ponorky Turnov.

 

Program:

Disciplíny Muži: 100 m, 200 m, 800 m, 400 m překážek, 3.000 m překážek, výška,

dálka, disk, koule, oštěp, 4 x 100 m, 4 x 400 m

Tyč mužů z technických důvodů odpadá!

Ženy: 100 m, 400 m, 1.500 m, 400m překážek, dálka, trojskok, koule,

disk, 4 x 400m

Memoriálové disciplíny disk mužů Memoriál Ludvíka Daňka

800 m Memoriál Antonína Lederera a Jaroslava Kašpárka

400 m překážek Memoriál Michala Kobosila

oštěp Memoriál Antonína Koška

Viz také: www.atletika.cz nebo memorial-ludvika-danka.acturnov.com

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login