Detail aktuality

Areál pro klasické lyžování v Harrachově má nové majitele

04.07.2014 11:30

V pondělí 30. 6. 2014 došlo k završení více než ročního vyjednávání o budoucnosti areálu pro klasické lyžování v Harrachově. Hejtman Libereckého kraje Martin Půta společně se starostkou Harrachova Evou Zbrojovou a předsedou TJ Jiskra Harrachov Otakarem Jiroutkem podepsali dva dokumenty, které znamenají přechod práv a povinností zakladatelů společnosti Klasický areál Harrachov, o. p. s. na Český olympijský výbor a Svaz lyžařů České republiky.

Oba dokumenty již před tím podepsali Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru, a Lukáš Sobotka, prezident Svazu lyžařů České republiky.

Společnost Klasický areál Harrachov, o.p.s. vznikla v roce 2009 s cílem poskytovat obecně prospěšné služby ve spravovaných areálech a zároveň zajišťovat jejich postupnou modernizaci. Součástí areálu je i známý harrachovský „mamutí můstek“ pro lety na lyžích.

„Záměr transformace společnosti jsme deklarovali ihned po ustavení současného vedení kraje. Není logické, aby kraj financoval provozní náklady tohoto sportoviště, i když je jedinečné. Jsem rád, že došlo k dohodě všech zainteresovaných subjektů. Byla tím nastoupena cesta vzniku jednoho
z národních olympijských center, jejichž vznik iniciuje a připravuje právě Český olympijský výbor,“
dodal k podpisu dohod hejtman LK Martin Půta.

Novým zakladatelem společnosti Klasický areál Harrachov, o.p.s. je tedy od 1. 7. 2014 Český olympijský výbor. Společně s ním bude o rozvoj společnosti i areálu usilovat Svaz lyžařů České republiky, který si své zakladatelské funkce ponechal jako jediný z původních zakladatelů

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login