Detail aktuality

Bedřichov patří špičkovým závodníkům na horských kolech

21.07.2016 14:50

Mistrovství ČR horských kol začíná v pátek 22. července v Bedřichově a potrvá až do neděle 24. července. V půvabném, a pro závodníky často náročném prostředí Jizerských hor, budou měřit síly nejlepší nejen čeští jezdci, a to hned v několika disciplínách. Hlavní závody mužů i žen jsou na programu v neděli a povzbudit závodníky přijede i hejtman LK Martin Půta.

Závodníky mohou přijít fanoušci podpořit do sportovního areálu v Bedřichově. Na programu jsou mistrovské závody smíšených družstev, závody v disciplínách XCE (eliminátor – sprinty) a XCO (Cross Country) a Český pohár MINIME, kde na trať vyrazí mladí závodníci od deseti let.

Divácky atraktivní bude především závod v olympijském Cross Country v elitní mužské kategorii, kde se mimo jiných skvělých závodníků představí olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý, bronzový z posledního mistrovství světa Ondřej Cink či olympionik Jaroslav Škarnitzl.

Mezi ženami jistě přitáhnou divácký zájem dlouholetá úspěšná reprezentantka Pavla Havlíková nebo stříbrná medailistka z letošního mistrovství světa v cyklokrosu Nikola Nosková. Svá želízka v ohni však bude mít i domácí pořádající tým KC Kooperativa Jablonec nad Nisou.

Program závodů:

22. 7. 17.00 hodin – MČR – štafetový závod družstev

23. 7. od 9.30 hodin – ČP MINIME

         od 12.30 hodin – MČR XCE

24. 7. od 9.00 hodin – MČR XCO (ženy startují v 13.30 hodin, muži startují v 15.30 hodin)  

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login