Detail aktuality

Budova krajského úřadu hostila Memoriál záchranářů z Manhattanu, soutěžil i bezpečnostní rada Velvyslanectví USA

09.09.2019 13:30

Již podevatenácté se v sobotu 7. září konal tradiční memoriál záchranářů z Manhattanu. Dějištěm závodu hasičů, policistů a zdravotníků byla stejně jako v minulých letech výšková budova a přilehlé parkoviště sídla Libereckého kraje. Soutěží se aktivně zúčastnil i bezpečnostní rada Velvyslanectví USA Hunter Martin.

„Disciplíny, jako je třeba výstup do výškové budovy krajského úřadu nebo silový víceboj, prověřily připravenost integrovaného záchranného systému. Účastníci se toho zhostili více než dobře. Fyzická vybavenost lidí, kteří zachraňují životy ostatních, je nesmírně důležitá,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Závodníky čekal silový víceboj a výstup do 17. patra a 21. podlaží s plnou výbavou a v dýchacích maskách. V silovém víceboji na soutěžící čekaly například dvoumetrové bariéry, závaží, které bylo nutné přemístit tlučením palicí, přesun figuríny po vyznačené trase a další překážky. Během výstupu do výškové budovy měli hasiči zapnuté dýchací přístroje, na sobě nasazenou přilbu a zásahový komplet. V jiné předepsané výstroji závodili záchranáři a policisté.

„Jsem velmi rád, že jsem mohl vidět soutěžící v akci při zdolávání těch nejobtížnějších překážek. Soutěž se již stala tradicí a za rok tu budeme mít již jubilejní dvacátý ročník. Je to více než důstojná pocta obětem teroristického útoku na newyorská dvojčata,“ dodal Petr Tulpa, náměstek pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Závod pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty tradičně pořádal Sbor dobrovolných hasičů Růžodol I ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login