Detail aktuality

Českolipská, liberecká a jablonecká nemocnice dostanou přístroje na kyslíkovou terapii, kraj na to využije prostředků z covidové veřejné sbírky

21.10.2020 10:02

Liberecký kraj nakoupí z prostředků veřejné sbírky Liberecký kraj sobě! COVID-19 liberecké, českolipské a jablonecké nemocnici 6 kusů přístrojů pro kyslíkovou terapii. Celková částka činí 488.438,28 korun včetně DPH. Na účtu veřejné sbírky zůstává ještě 1.097.121 korun.

„Přístroje umožní s ohledem na stávající nepříznivou epidemiologickou situaci navýšit kapacity pro léčbu pacientů s respiračními potížemi. Ulehčí to práci zdravotníků v této mimořádné době. Chtěl bych ještě jednou poděkovat občanům, kteří projevili příspěvkem do veřejné sbírky solidárnost k druhým. Liberecký kraj udělá maximum proto, aby peníze ze sbírky byly využity co nejlépe a nejúčinněji tam, kde je to nejvíce potřeba. Budeme vždy upřednostňovat nákup konkrétního vybavení místo spoření peněz na účtu,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Do veřejné sbírky Liberecký kraj sobě! COVID-19 zaslali prozatím jednotliví přispěvatelé celkem 2.888.753 korun. Po dřívějším nákupu izolátorů pro testování vzorků na COVID-19 pro Krajskou nemocnici Liberec, a. s. a Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, a.s. a po schválení nákupu a daru zmíněných přístrojů Humid BH-High flow bude na účtu k dispozici částka 1.097.121 korun. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login